Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Statečná žena se ubránila škrcení a pokusu o znásilnění, útočník z místa ujel na maloktraktoru

S želízky na rukou a ve vazbě skončil šestatřicetiletý muž, kterého policie obvinila z pokusu o znásilnění. Agresor zezadu přistoupil k mladší ženě, přiložil ji na krk klacek a začal nebohou oběť škrtit. Poté ji povalil na zem. Žena se ale zachovala velmi duchaplně a útočníkovi hodila do obličeje hlínu. Díky tomu se zachránila a z místa utekla. Policie pachatele dopadla o dva dny později. K útoku došlo v Plzni na lesní cestě mezi městskými částmi Doubravka a Slovany.

„K činu došlo v podvečerních hodinách v Plzni na jedné z lesních cest na okraji města. Obviněný muž fyzicky napadl osmadvacetiletou ženu, kterou se následně pokusil znásilnit,“ popisuje policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Útočník ji nejprve přiložil zezadu na krk klacek, kterým ji škrtil. Poté ji povalil na zem. Žena se však bránila a duchapřítomně mu hodila do obličeje hlínu, čímž se nejspíš zachránila. Zaskočený agresor ji totiž pustil a ona využila příležitost k útěku. Okamžitě zamířila na nejbližší policejní služebnu a vše ohlásila. „Muž z místa odjel na malotraktoru, který měl připravený na odvoz dřeva,“ doplnila policistka.

Policisté začali po pachateli intenzivně pátrat. Stopy je nakonec po dvou dnech dovedly k šestatřicetiletému muži. „Policejní komisařka podala státnímu zástupci podnět na podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který soudce akceptoval,“ dodala mluvčí s tím, že muž čelí obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu znásilnění spáchaného ve stádiu pokusu. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky krimi, napadení, přepadení, žena se ubránila, útok na lesní cestě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Statečná žena se ubránila škrcení a pokusu o znásilnění, útočník z místa ujel na maloktraktoru  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.