Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Zemřel dopravní expert a bývalý krajský koordinátor BESIPu Václav Ircing

Václav Ircing platil za špičky v oboru bezpečnosti provozu. Bezpočet lidí připravoval na zkoušky v autoškole a více než 35 let zastával pozici koordinátora BESIPu Ministerstva dopravy pro Plzeňský kraj. V této funkci se podílel na pořádání osvětových a vzdělávacích akcí, kterými prošly tisícovky dětí. O jeho úmrtí informoval centrální plzeňský obvod. Ircing letos v květnu oslavil pětasedmdesáté narozeniny.

„S velkým zármutkem jsme dnes přijali zprávu o úmrtí výjimečného člověka, pana Václava Ircinga. Václav Ircing byl dlouholetý krajský koordinátor BESIP Ministerstva dopravy pro Plzeňský kraj. V této organizaci působil více než pětatřicet let, kdy vzdělával v oblasti bezpečnosti silničního provozu tisíce dětí a preventivně působil i na řidiče z řad dospělých,“ informuje radnice na svých sociálních sítích.

Ircing vedl mnoho školení, bezpečnostně preventivních či vzdělávacích akcí. V této činnosti pokračoval i po odchodu z funkce koordinátora. Za několikaletou osvětu, vzdělávání a jeho působení v oblasti bezpečnosti silničního provozu mu vedení třetího městského obvodu udělilo v roce 2016 Plaketu Bohumila Kulhánka. Tyto plakety uděluje obvod od června roku 2008 významným plzeňským osobnostem nebo lidem, kteří podpořili plzeňské počiny či akce.

„Václav Ircing pro mě byl nejen výborným koordinátorem v oblasti bezpečnosti, který svou práci dělal se srdcem a obrovským zápalem, ale také osobním přítelem. Poznal jsem ho už před 28 lety, kdy mě připravoval na zkoušky učitele autoškoly. A jeho „třikrát hurá“, kterým zahajoval všechny ročníky dopravní výchovy, se stalo legendárním a nikdy na něj nezapomenu,“ říká starosta Trojky David Procházka.

Foto MO Plzeň 3

Štítky smuteční oznámení, Václav Ircing, BESIP, bezpečnost provozu, dopravní expert

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel dopravní expert a bývalý krajský koordinátor BESIPu Václav Ircing  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.