Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Opilý muž s psychickými problémy seděl poblíž tramvajové zastávky a řezal se do předloktí

Pořádný rozruch způsobil mladý muž, který seděl na chodníku poblíž tramvajové zastávky v Plzni a sebepoškozoval se. Jeho počínání vyděsilo jednu z kolemjdoucích, jež zalarmovala policii. Strážníci na místě našli opilého a zakrváceného nešťastníka.

Na městskou policii se dovolala ve večerních hodinách vyděšená žena a oznámila, že se nedaleko zastávky MHD v centru města nachází rozrušený muž. Podle jejího popisu do sebe řezal. „Prověřit oznámenou událost spěchala nejbližší hlídka v terénu. Ta zjistila, že k sebepoškozování muž přistoupil pod vlivem alkoholu a psychických problémů. Strážníkům se podařilo muže značně klidnit a prvotně mu ošetřili krvácející řezné rány na předloktí,“ popsala mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Dechová zkouška u muže odhalila bezmála 2,5 promile alkoholu. Na místo dorazili také záchranáři a Policie ČR, která se událostí dál zabývá. „V doprovodu policistů poté muž absolvoval cestu do protialkoholní záchytné stanice,“ doplnila Pužmanová.

Žena chtěla skoncovat se svým životem a lehla si na ulici před přijíždějící trolejbus

Svůj život se rozhodla ukončit žena z Plzně tím způsobem, že si lehne na rušnou ulici v centru města a nechá se přejet. To také udělala v okamžiku, když viděla, jak se blíží trolejbus. O sebevražedných úmyslech starší ženy informovali svědci...

Letos to přitom není poprvé, kdy cestující v Plzni vyděsil nešťastník, jenž si chtěl ublížit. V polovině července nastoupil do trolejbusu ve směru na Božkov muž s nožem v ruce, čímž ohrožoval nejen sebe, ale i další cestující. Nakonec vystoupil na zastávce Lobezská a vydal se neznámo kam. Strážníci se proto spoléhali na svého kolegu dohlížejícího na kamerový systém. Díky němu obratem zjistili, kudy se dotyčný vydal a brzy jej skutečně spatřili, jak se skrývá v nedalekém křoví.

„V tomto případě bylo nutné postupovat velmi obezřetně. Jakmile strážníci při příjezdu uviděli muže odpovídajícího popisu odcházet ze svého úkrytu, vyjeli hned za ním. Vyzvali ho, aby se zastavil a vyndal všechny věci z kapes. Na jeho krku si přitom všimli řezné rány od nože, který mu odebrali a začali s ošetřováním,“ popsala tehdy Tereza Schliková. z tiskového odboru plzeňské městské policie. Během rozhovoru se jim muž svěřil s tím, že si ublížil sám, jelikož neunesl nevěru přítelkyně. 

Ohodnoť článek

Foto Městská policie Plzeň

Štítky sebepoškozování, řezal se do ruky, opilý muž, rozrušený muž, opilý na zastávce, muž s nožem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž s psychickými problémy seděl poblíž tramvajové zastávky a řezal se do předloktí  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.