Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Plameny šlehaly z okna panelového domu, budovu muselo opustit 22 lidí včetně dětí

Profesionální i dobrovolní hasiči vyjížděli v pátek ráno k požáru bytu v ulici Loudů v Dobřanech. Ještě před jejich příjezdem se ze zasažené budovy evakuovala většina obyvatel. Dvě osoby se nadýchaly kouře a skončily v péči záchranářů. Oheň dostali hasiči pod kontrolu během několika desítek minut. Způsobené škody se podle odhadů pohybují v řádech několika milionů korun.

K rannímu požáru vyjížděli dobrovolní hasiči z Dobřan i jejich kolegové z profesionálních stanic v Přešticích a Plzni. Požár vypukl kolem páté hodiny ráno v bytě ve druhém patře panelového domu.

„Požár jsme dostali pod kontrolu zhruba za 20 minut. Další činností hasičů byl souběžný průzkum budovy. Celkem pět lidí jsme vyvedli s vyváděcími maskami. Celkem bylo v bytech 22 osob včetně dětí,“ popsal mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Na místo proto přijel také evakuační autobus z plzeňské Košutky, aby lidé nemuseli stát venku v zimě. Na místo dorazil také starosta města pro případ, že by někteří obyvatelé chtěli využít náhradní ubytování. Příčinu požáru určí až další vyšetřování. „Škoda se předběžně pohybuje okolo dvou milionů korun,“ dodal Poncar.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasiči města Dobřany

Štítky požár bytu, hasiči Dobřany, evakuace osob, zplodiny, požár paneláku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plameny šlehaly z okna panelového domu, budovu muselo opustit 22 lidí včetně dětí  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.