Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Řidič smartu zemřel po nárazu do stromu. O život přišel také spolujezdec z fabie, která dostala smyk na mokré vozovce, řidička bojuje o život

, aktualizováno 29. srpna 2023, 18:14

K tragické nehodě došlo nedaleko obce Velký Malahov na Domažlicku. Řidič malého vozu značky Smart se dostal v zatáčce do smyku, vyletěl ze silnice a narazil do stromu. Šedesátiletý muž na místě zemřel. Další vážná nehoda se smrtelným zraněním se stala mezi obcemi Draženov a Klenčí pod Čerchovem. Řidička vozu Škoda Fabia rovněž nezvládla jízdu na mokré silnici a bočně narazila do stromu. Její spolujezdec zraněním podlehl.

„Řidič ročník 1963 jel s osobním vozidlem tovární značky Smart ve směru od obce Velký Malahov na obec Borovice a v prudké pravotočivé zatáčce nepřizpůsobil na mokré vozovce rychlost, dostal smyk, vjel do pravého příkopu, kde narazil do stromu,“ popisuje okolnosti nehody policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Na místo zamířily sanitky i vrtulník z Líní. „Muž utrpěl velmi vážná traumatická zranění. Přes veškerou snahu zasahujících záchranářů musel lékař konstatovat jeho úmrtí,“ doplnila Mária Svobodová z krajské záchranky. Případ si převzali kriminalisté a nařídili soudní pitvu zemřelého. 

K další tragédii došlo na silnici II. třídy č.189. Šestapadesátiletá řidička osobního vozu Škoda Fabia jela ve směru od obce Draženov směrem do Klenčí pod Čerchovem a při projíždění pravotočivé zatáčky dostala na mokré vozovce smyk, vjela vlevo do levého příkopu, kde narazila pravým bokem vozidla do stromu. „Spolu s řidičkou byl ve vozidle spolujezdec ročník 1999. Řidička utrpěla zranění a byla letecky transportována do zdravotnického zařízení. Spolujezdce se bohužel zachránit nepodařilo. Na místě svým zraněním podlehl a byla nařízena soudní pitva. U řidičky byl vyžádán odběr krve. Věc si na místě převzali domažličtí kriminalisté," informovala Šmaterová.

Kluzké vozovky potrápily i další řidiče

U Újezdce na Klatovsku skončilo na boku osobní auto, ve kterém cestovala dospělá osoba a dvě děti. Záchranáři je na místě prohlédli a usoudili, že převoz do nemocnice není nutný. Jízdu na mokré silnici nezvládla ani mladá řidička vozu Škoda Fabia, která havarovala u Bonětic na Tachovsku. „Řidička jela narozená v roce 2004 jela směru jízdy od obce Bor k obci Bonětice. Nepřizpůsobila rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a stavu pozemní komunikace, vjela na pravou krajnici a byla odmrštěna vlevo do silničního příkopu. Následně projela kamennou zídkou a vlivem nárazu se vozidlo přetočilo přes střechu zpět na kola,“ uvedla policistka Iva Vršecká.

Žena utrpěla lehčí zranění a putovala do Fakultní nemocnice v Plzni. „Provedená dechová zkouška byla negativní, komunikace je průjezdná. Okolnostmi dopravní nehody se policisté nadále zabývají,“ dodala Vršecká.

Foto Richard Beneš, HZS Plzeňského kraje

Štítky tragická nehoda, smrtelná nehoda, dopravní nehoda, mokrá vozovka, dostal smyk, smart, kluzké vozovky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič smartu zemřel po nárazu do stromu. O život přišel také spolujezdec z fabie, která dostala smyk na mokré vozovce, řidička bojuje o život  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.