Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Policie ukončila pátrání po autistickém mladíkovi, který se ztratil u Černého jezera na Šumavě

, aktualizováno 10. srpna 2023, 7:01

Policisté odvolali pátrání po osmnáctiletém mladíkovi, který trpí poruchou autistického spektra a nemluví. Naposledy ho viděli ve středu kolem jedné hodiny odpoledne v okolí Černého jezera, kde šel mladý muž s rodiči po turistické stezce. Během noci na čtvrtek se ho podařilo najít poblíž Železné Rudy.

Ztraceného autistu našli horští záchranáři během noci, mladík se k nim rozeběhl a chytil je za ruku

Teprve osmnáctiletý mladík s autistickou poruchou se ztratil ve středu odpoledne během procházky s rodiči u šumavského Černého jezera. Mladého muže hledaly desítky policistů a hasičů na čtyřkolkách. Ve vzduchu situaci sledoval dron i vrtulník s...

 

„Pátrání po mladém muži, který trpí autismem, bylo ukončeno. Policisté muže nalezli v pořádku poblíž Železné Rudy," uvedla policie ve čtvrt na dvě v noci. Po mladém muži pátraly desítky policistů a Horská služba. V terénu je bylo více než deset jednotek hasičů s drony a čtyřkolkami. Nad lokalitou kroužil policejní vrtulník s termovizí.

„Taktéž byl vyrozuměn Bergwacht a Policie Bayern. Mladíka se podařilo najít členům Horské služby po půlnoci v oblasti svahu Svarohu. Mladý muž byl bez zranění a v dobré kondici," doplnili šumavští horští záchranáři. 

Mladíka lidé naposledy viděli ve středu odpoledne v oblasti kolem Černého jezera, kdy šel po červené značce a u vodopádu Bílá strž sešel na žlutou značku.

Foto Richard Beneš + Policie ČR

Štítky policejní pátrání, pohřešovaná osoba, ztracený mladík, ztracený autista, Šumava, Černé jezero

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie ukončila pátrání po autistickém mladíkovi, který se ztratil u Černého jezera na Šumavě  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.