Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Majitel motorky nechal klíčky v zapalování a odešel, tuto skandální chybu dělá mnoho řidičů

Policisté neustále opakují heslo, že auto není trezor a motoristům připomínají, aby nenechávali své cennosti ve vozech. Jsou ale tací, kteří míru své nezodpovědnosti posunuli ještě o laťku výš. Příkladem může být hned několik zapomnětlivých šoférů z Plzně, jež nechali klíčky ve dveřích auta nebo rovnou v zapalovaní. Více zlodějům už jejich „práci“ ulehčit nemohli.

Někteří řidiči stále dělají chyby při zabezpečení svých motorových vozidel, čímž dávají zlodějům jedinečnou příležitost, aby snadno přišli k penězům. Strážníci městské policie se s těmito případy setkávají čím dál častěji. „Prostřednictvím oznámení, nebo během kontrolní činnosti odhalují strážníci vozidla se staženými okénky, nebo v nich nachází klíčky ve dveřích či přímo v zapalování a z vozidel se tak stává doslova samoobsluha pro nenechavce,“ potvrzuje Tereza Schliková z tiskového odboru městské policie.

Jedním z takových případů bylo oznámení, ke kterému vyjížděla hlídka na Doubravce. Žena tu ve svém vozidle zapomněla klíče ve dveřích vozidla, a to ze strany spolujezdce. Strážníkům se posléze podařilo zkontaktovat řidičku, která si tak klíče mohla vyzvednout na služebně městské policie.

„Téhož dne si hlídka městské policie na opačném konci Plzně při kontrolní činnosti povšimla zaparkovaného motocyklu s postranním vozíkem. Zde řidič ponechal klíčky přímo v zapalování. Tomu, kdo by chtěl motocykl odcizit tak stačilo jen nasednout a odjet,“ popisuje Schliková.

K ničemu takovému naštěstí nedošlo a majitel nešetřil slovy díků na přítomné strážníky, kteří u motocyklu počkali do doby, než se jeho majitel vrátil. „Víme, že doba je hektická a člověk je často myšlenkami jinde, ale nedávejte příležitost zlodějům a vždy si najděte pár minut, abyste zkontrolovali zabezpečení svých vozidel, ať už na delší dobu zaparkujete, nebo si jen odběhnete do nedalekého obchodu,“ zdůrazňuje policistka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky městská policie, vykradené auto, nezodpovědní řidiči, zabezpečení auta, klíčky v zapalování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Majitel motorky nechal klíčky v zapalování a odešel, tuto skandální chybu dělá mnoho řidičů  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.