Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Mokré silnice potrápily řidiče. Jeden vyletěl z dálnice, další dostal smyk a narazil do stromu

Tři zraněné osoby si vyžádala nehoda, ke které došlo u Kanic na Domažlicku. Řidič osobního auta se tam dostal na kluzké silnici do smyku a narazil do stromu. Další vážně vypadající událost se odehrála na dálnici D5 ve směru na Rozvadov. Také tam řidič nepřizpůsobil jízdu stavu vozovky a z komunikace doslova vyletěl. Muž utrpěl jen lehčí zranění, škody se ale blíží k hranici milionu korun. Hasiči a záchranáři měli plno práce i dalších částech Plzeňského kraje.

K jedné z mnoha pondělních nehod došlo u obce Kamenice. Řidič osobáku se po projetí levotočivé zatáčky dostal do smyku, vjel do příkopu a narazil do stromu. Spolu s ním cestovaly ve voze další dvě osoby. „Záchranáři si převzali do péče tři muže ve věku šestapadesát, dvaapadesát a jednadvacet let. Všichni utrpěli lehčí zranění a směřovali do Domažlické nemocnice k dalšímu vyšetření,“ uvedla mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová.

„Alkohol byl u řidiče vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku 20 tisíc korun. Nehodu řeší policisté z dopravního inspektorátu Domažlice,“ doplnila policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Mnohem větší škody, konkrétně 854 tisíc korun, si vyžádala nehoda na dálnici D5 ve směru na Rozvadov. „Řidič ročník 1974 jedoucí v osobním motorovém vozidle Volkswagen Tiguan nepřizpůsobil rychlost jízdy povětrnostním podmínkám a při přejíždění z levého jízdního pruhu do pravého jízdního pruhu dostal na mokré komunikaci smyk. V důsledku nárazu se svodidly bylo vozidlo vymrštěno do vzduchu, kdy se přetočilo střechou dolů, překonalo zatravněný svah se vzrostlou vegetací a následně se střetlo s oplocením dálnice, které poškodilo a zůstalo ležet na poli za ním,“ popsala policistka Dagmar Brožová. Dechová zkouška byla u řidiče negativní a nehodou se nadále zabývají dálniční policisté.

Všechny záchranné složky měly během prvního pracovního dne plno práce. V odvodňovacím korytu skočil například řidič vozu Škoda Octavie v obci Řenče nedaleko Přeštic. Bouralo se ale také na Valše, kde osobák skončil v lese mimo komunikaci nebo za Chrástem, kde se střetla dvě osobní auta. Svou jízdu zakončila ve svodidlech i řidička mezi Horažďovicemi a Bojanovem. Také ona se dostala do smyku a havarovala. Cestující v těchto vozech vyvázli z nehod s lehčími zraněními.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky nehody, kluzká silnice, nehoda na D5, náraz do stromu, nezvládl řízení, smyk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mokré silnice potrápily řidiče. Jeden vyletěl z dálnice, další dostal smyk a narazil do stromu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.