Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

VIDEO: Hasiči zasahovali u požáru ve vnitrobloku na Slovanech, domovy musely opustit desítky lidí

, aktualizováno 27. července 2023, 15:07

K požáru ve vnitrobloku v Úslavské ulici v Plzni vyjíždělo pět jednotek hasičů, kteří kvůli zásahu vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu. Oheň zasáhl dvůr, garáž a dostal se také na fasádu domu. Bytové jednotky plameny nezasáhly. Kvůli kouři musely opustit své domovy desítky lidí. Štiplavý dým pravděpodobně způsobil hořící odpad na dvorku. Silný zápach cítili obyvatelé i dalších částech města.

„V Úslavské ulici v Plzni jsme zasahovali u požáru ve vnitrobloku domu. Jednalo se o třípatrovou budovu. Zároveň jsme vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu. Na místě se pohybovali hasiči v dýchací technice,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar s tím, že se na místě pohybovalo pět jednotek hasičů.

„Celkem 42 lidí se evakuovalo samo z dotčeného domu, šest osob jsme evakuovali my výškovou technikou a dvě osoby jsme vyvedli vnitřkem budovy ve vyváděcích maskách. Po průzkumu a odvětrání jsme zjistili, že v kóji k požáru nedošlo, ale objekt byl pouze silně zakouřen. Plameny zasáhly pouze dvůr, fasádu a budovu na dvoře. Škodu jsme předběžně vyčíslili na 500 tisíc korun. Příčina je v šetření,“ srhnul Poncar.

„Policisté zajistili okolí domu a zamezili přístup osobám do ulice. Naštěstí nedošlo v souvislosti s požárem ke zranění osob,“ doplnila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Ohodnoť článek

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky požár ve vnitrobloku, výšková technika, druhý stupeň požárního poplachu, požár na Slovanech, výšková technika, silný dým

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Hasiči zasahovali u požáru ve vnitrobloku na Slovanech, domovy musely opustit desítky lidí  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.