Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Policisté dopadli muže, který srazil mladíka na kole a ujel. Prohřešků měl na svém kontě mnohem víc

Velmi zbaběle se zachoval muž, který srazil na křižovatce v Plzni Božkově šestnáctiletého cyklistu a od nehody ujel. Mladík utrpěl vážná zranění dolních končetin a musel na operaci. Kriminalisté po nezodpovědném řidiči týden pátrali. Stopy je nakonec zavedly do Lhoty u Plzně, kde dotyčného muže policisté také zadrželi. Navíc zjistili, že v době nehody měl platný zákaz řízení a ještě se vyhýbal nástupu do vězení.

K dopravní nehodě došlo před devátou hodinou večer v prostoru křižovatky na Božkovském náměstí. Sedmačtyřicetiletý muž za volantem osobního vozu se tam střetl s mladistvým cyklistou. Mladík, který se cyklistice závodně věnuje, si po pádu z kola poranil nohy a další šrámy utrpěl v obličeji. Řidiče ale jeho stav vůbec nezajímal a z místa ujel. Policisté začali po automobilu okamžitě pátrat. 

„O několik dnů později se nám dotyčného řidiče podařilo ustanovit, a to na základě výborné operativně-pátrací činnosti plzeňských kriminalistů, kteří shromáždili důkazní prostředky a natipovali tak konkrétní osobu. Samotné zadržení pak realizovali kolegové ze speciální pořádkové jednotky ve Lhotě u Plzně okolo desáté hodiny večer v momentě, kdy seděl podezřelý za volantem osobního vozidla,“ popsal okolnosti zadržení policejní mluvčí Ondřej Hodan.

Brzy se ukázalo, že muž měl mnoho důvodů, proč od nehody ujel. Vyšlo totiž najevo, že měl v době události uložený platný zákaz řízení všech motorových vozidel. „Po nezbytných úkonech spojených s řešením dopravní nehody policisté převezli muže do věznice, kam měl nastoupit již v dubnu letošního roku na 14 měsíců za spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ pokračuje Hodan.

Nyní čelí podezření z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, neposkytnutí pomoci a zároveň nenastoupení do výkonu trestu odnětí svobody, čímž se dopustil dalšího trestného činu. Pobyt ve vězeňské cele se mu tak výrazně prodlouží.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky ujel od nehody, nezodpovědný řidič, sražený cyklista, zraněný mladík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jarda Adámek

Dobrý den, klasicka lidska zumpa!!! Další komentář je zbytecny ????????????????

Středa, 26. července 2023, 14:43Odpovědět

Policisté dopadli muže, který srazil mladíka na kole a ujel. Prohřešků měl na svém kontě mnohem víc  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.