Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Křimicích začala fungovat Pošta Partner Plus, plzeňský magistrát za její provoz zaplatí přes milion ročně

Poštu Partner Plus budou moci obyvatelé Křimic využívat denně, přičemž její provoz bude hradit plzeňský magistrát. Díky tomuto rozhodnutí se podařilo zachránit pobočku České pošty v sousední části Skvrňany, která obsluhuje 13 000 obyvatel a podle původních plánů státního podniku měla být uzavřena. K 1. červnu skončilo v Plzeňském kraji dohromady 21 pošt, nejvíce v Plzni.

„Naše pošta neměla být zrušena, ale přistoupili jsme na výměnu. Přišlo nám logické, aby třináctitisícové Skvrňany nepřišly o poštu. Takže jsme nabídli k dispozici tu naši, ale za podmínek, že ji udržíme pod obvodem," vysvětlil starosta Křimic Vít Mojžíš (Plzeňská aliance) podle něhož Plzeň za provoz pošty zaplatí více než milion korun ročně.

V Plzeňském kraji uzavřela ČP od července 21 poboček, tedy téměř čtvrtinu pošt. Z toho 11 jich skončilo v Plzni, po dvou v Klatovech a Tachově a další v Rokycanech, Domažlicích, Sušici, Břasích na Rokycansku, Chotíkově u Plzně a v Horách Matky Boží u Velhartic na Klatovsku.

Pošta Partner Plus bude otevřená denně, hodiny budou podle Mojžíše pro občany výhodnější. Dosud byly otevírací doby na poště i na obvodním úřadě stejné, teď se budou střídat, a místní si tak budou moci například ověřit podpisy na Czech Pointu po celý den. „Buď si dojdou na úřad, nebo na poštu," řekl starosta.

Pošta v Křimicích je v budově, která patří úřadu městského obvodu, jenž tam bude mít svého zaměstnance. „Nebudeme tam nabízet třeba životní pojištění, hračky, šampony nebo videokazety. Budeme ale prodávat časopisy, noviny, losy a tužky," přiblížil Mojžíš.

O zrušení 300 provozoven po celé České republice rozhodlo na jaře letošního roku ministerstvo vnitra, pod které strategický podnik spadá. V souvislostí s Plzní pošta na jaře původně avizovala zrušení 12 respektive 13 poboček z 26, které se na území města nachází. Plány přitom vyvolaly ostré reakce vedení města a starostů obvodů, začala tak vyjednávání. Městu se nakonec podařilo dojednat, že zůstane pošta ve Skvrňanech a Olympii.

„Zpočátku byla situace složitá a jednání nebyla jednoduchá. Těší mě, že se vše podařilo a společně jsme mohli pobočku otevřít. Poštovní služby tak zůstávají pro občany Křimic, ale i Skvrňan a Černic zachovány,“ uzavřel primátor Plzně Roman Zarzycký (ANO).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Plzně

Štítky pošta, rušení pošt, Česká pošta, Pošta Partner Plus, Křimice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Křimicích začala fungovat Pošta Partner Plus, plzeňský magistrát za její provoz zaplatí přes milion ročně  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.