Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Muž vytáhl z popelnice dvě pohřební urny s ostatky, záhadným nálezem se zabývá policie

Naprosto nepochopitelný a do velké míry kuriózní nález dvou pohřebních uren ohlásil na policii muž, který našel tyto dvě nádoby na ostatky u kontejneru v Plzni na Skvrňanech. Pevně uzavřené pohřební urny mají nečitelné štítky se jmény a je tak velkou záhadou, komu vlastně patří. Případem se nadále zabývají policisté pro podezření ze spáchání trestného činu hanobení lidských ostatků.

„Netradiční nález ohlásil městské policie muž žijící v Plzni na Skvrňanech. Šlo o pevně uzavřené pohřební urny. Na samotných urnách byly štítky s již nečitelnými údaji. Z kontejneru na komunální odpad měl nádoby na ostatky vytáhnout jemu neznámý muž a položit vedle na zem. Pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu byli na místo přivoláni policisté, kteří záležitost dále šetří,“ uvedla mluvčí městských strážníků Jana Pužmanová.

Pro městské strážníky to není poprvé, kdy řešili takto kuriózní případ. Před časem jim na služebnu přinesl jednačtyřicetiletý muž plastovou pohřební urnu se jménem, kterou našel pohozenou v okolí Mikulky. „Strážníci si nejprve ověřili, zda nalezená urna nemá souvislost s trestnou činností. To se nepotvrdilo, proto nález zadokumentovali a následně jej předali do městských ztrát a nálezů,“ sdělila tehdy policie.


Devadesátiletý senior našel před svým domem tři pohozené urny s ostatky, zdroj: Policie ČR

O poznání dramatičtější případ se odehrál v roce 2012 v Přešticích, kde devadesátiletý muž šel vynést do popelnic před svým domem odpadky. To, co našel u kontejneru ho naprosto šokovalo. Povalovaly se tam dvě plechové a jedna plastová urna s lidskými ostatky. Policisté tehdy případ kvalifikovali jako trestný čin hanobení lidských ostatků, za což hrozí i dnes až dvouletý trest.

Čtete také:

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Plzeň

Štítky hanobení lidských ostatků, nález pohřební urny, urna, pohřební urna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rosa Emresz Ritter

proč je tahal?

Neděle, 18. června 2023, 14:46Odpovědět

Ludmila Papežová

Lidé nemají úctu k živým lidem, natož k mrtvým. Smutné.

Neděle, 18. června 2023, 10:40Odpovědět

Muž vytáhl z popelnice dvě pohřební urny s ostatky, záhadným nálezem se zabývá policie  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.