Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Děti i dospělé zabaví fyzikální herní prvky, park nabídne hned šest zastavení

Celkem šest zastavení s fyzikálními herními prvky vznikne podél oblíbené okružní stezky Borským parkem. Budou mít podobu rotačních a přesýpacích disků, akustického zrcadla a větrné pumpy. Hotovo by mělo být už na konci června.

„Borský park je díky udržované zeleni a upraveným cestám oblíbeným cílem mladých rodin s dětmi, seniorů, ale i vozíčkářů. Když jsme přemýšleli, jak tento prostor oživit, bylo naším záměrem přijít s něčím, co by zaujalo všechny návštěvníky parku bez rozdílu věku. Fyzikální hrací prvky tento požadavek přesně splňují, mohou se jimi zabavit děti i dospělí. Pro lidi s handicapem mohou mít dokonce terapeutický efekt,“ řekl Aleš Tolar (STAN), náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí.

„Stavba zahájí začátkem června a hotová by měla být už na jeho konci,“ uvedla Lucie Davídková, vedoucí Úseku městské zeleně ze Správy veřejného statku města Plzně. „Během budování jednotlivých stanovišť nepředpokládáme žádné dlouhodobé zábory pěších cest, návštěvníci parku mohou očekávat pouze drobná bodová omezení přímo v místě instalace. Mechanizace se zde bude pohybovat pouze v řádu dní,“ dodala.

Prvky vyjdou město Plzeň celkem na 1,172 milionu korun včetně DPH. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Plzen.eu

Štítky Plzeň, Bory, park, prvky, zastavení, stavba, trasa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti i dospělé zabaví fyzikální herní prvky, park nabídne hned šest zastavení  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.