Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Řidiče na hlavním tahu I/20 čekají od pondělí dopravní omezení, pokračuje oprava průtahu Nepomukem

Na silnici v Nepomuku se už zítra vrátí dělníci, kteří budou pracovat na dokončení opravy komunikace I/20. Řidiči se musí připravit na dopravní komplikace. Rekonstrukce průtahu městem začala už v loňském roce, nyní se budou opravy soustředit na nedokončenou část v úseku mezi kruhovým objezdem a křižovatkou u Normy. Auta v tomto úseku projedou pouze kyvadlově.

„V pondělí 3. dubna se těžká technika vrátí na poslední dosud nedokončený úsek opravované části silnice I/20, a to na úsek mezi kruhovým objezdem a křižovatkou u Normy. Bude provedena pokládka poslední, tedy obrusné vrstvy vozovky a dále proběhnou dokončovací práce,“ uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR Adam Koloušek.

Doprava bude v úseku opět vedena kyvadlově a řidiči by měli počítat s možným zdržením. Úplně hotovo by mělo být nejpozději 24. dubna. Oprava vytížené komunikace začala už loni.

 „V opravovaném přes 600 metrů dlouhém úseku došlo ke kompletní obnově vozovkového souvrství a současně došlo i k jejímu zesílení. Opravou prošla také kanalizace. V místech odbočovacího pruhu směrem na náměstí byl dále vybudován dělící ostrůvek a v prostoru mezi kruhovým objezdem a Normou byl vybudován nový chodník,“ připomněl Koloušek s tím, že celkové náklady dosáhnou na bezmála 30 milionů korun bez DPH.

Čtete také:

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky dopravní stavby, oprava komunikace, I/20, Nepomuk, hlavní tah, ŘSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiče na hlavním tahu I/20 čekají od pondělí dopravní omezení, pokračuje oprava průtahu Nepomukem  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.