Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Provoz na dálnici D5 opět ochromil požár kamionu, škoda jde do statisíců

Velké škody napáchal požár kamionu, který vzplál na dálnici D5 ve směru na Plzeň. Tahač byl plně naložený paletami a plameny se rychle rozšířily na celý vůz. Podle předběžných odhadů se škoda pohybuje okolo jednoho milionu korun. Podobně dopadl před pár dny i tahač naložený kartonem. V obou případech si zásah vyžádal uzavření dálnice.

„Na dálnici D5 ve směru na Plzeň došlo zhruba na úrovni Holoubkova k požáru na tahači kamionu. Oheň se šířil od zadní nápravy a částečně zasáhl i návěs,“ popsal mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Hasiči při zásahu kromě hašení i přečerpali naftu z obou nádrží do náhradní nádoby. Předběžná škoda je podle Poncara 950 tisíc korun.

„Příčina požáru je v šetření. Jako nejpravděpodobnější varianta se jeví technická závada,“ doplnil mluvčí. Po dobu zásahu musela být dálnice uzavřena, nyní už tamtudy řidiči opět projedou. Není to ale v posledních dnech poprvé, kdy musela být dálnice alespoň částečně uzavřená z důvodu požáru kamionu.

V noci na pátek 3. března vyjížděli hasiči na 51. kilometr dálnice ve směru na Prahu.  „Požár vznikl na tahači a postupně se rozšířil. Oheň jsme dostali pod kontrolu za necelých 20minut od příjezdu první jednotky na místo. Kamion převážel karton, který jsme postupně ručně vyskladňovali a prohašovali,“ uvedl Petr Poncar. Škoda přesáhla jeden milion korun.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky požár kamionu, požár na D5, nehoda na D5, uzavřená dálnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provoz na dálnici D5 opět ochromil požár kamionu, škoda jde do statisíců  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.