Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Rychlík na Rokycansku srazil a usmrtil devatenáctiletého muže, hasiči z vlaku evakuovali 139 cestujících

, aktualizováno 2. března 2023, 14:00

K tragické nehodě došlo dnes dopoledne na trati mezi Ejpovicemi a Rokycany. Západní expres jedoucí od Plzně na Prahu srazil devatenáctiletého muže, který se pohyboval v kolejišti a nereagoval na troubení vlaku. Dotyčný utrpěl velmi vážná zranění, kterým na místě podlehl. Hasiči z vlaku evakuovali přes stovku cestujících.

„Mezi Klabavou a Ejpovicemi došlo ke střetu rychlíku s osobou. Z vlaku jsme evakuovali 139 osob,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Na místo okamžitě zamířili kromě hasičů i policisté a zdravotníci. Podle serveru Krimi Plzeň se v kolejišti pohyboval muž. „U mladého muže záchranáři na místě zahájili neodkladnou kardio-pulmonálni resuscitaci. Přes veškerou snahu zasahujících a velmi vážná zranění muže, se již nepovedlo obnovit jeho životní funkce, lékař musel konstatovat úmrtí na místě," informovala mluvčí záchranné služby Mária Svobodová

Policie už ví, jak se nehoda stala a vše nasvědčuje tomu, že šlo o sebevraždu. „Devatenáctiletý muž šel v protisměru proti vlaku v těsné blízkosti kolejiště. Nereagoval na výstražné troubení vlaku. Došlo ke střetu a úmrtí muže. Případ si převzali rokycanští kriminalisté. Nařídili soudní pitvu zemřelého," informovala mluvčí policie Dagmar Brožová. 

Cestující z vlaku dopravili hasiči na zastávku Klabava. Odtamtud zajistil dopravce náhradní autobusovou dopravu do stanice Beroun. V úseku mezi Rokycany a Plzní byla zavedena kyvadlová autobusová doprava. „V 11:25 hod byl obnoven provoz po jedné ze dvou traťových kolejí sníženou rychlostí,“ uvedly České dráhy na svém webu. Správa železnic odhaduje, že by se provoz mohl obnovit kolem 14:00. 

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky srážka osoby s vlakem, sražený vlakem, nehoda na železnici, tragická nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rychlík na Rokycansku srazil a usmrtil devatenáctiletého muže, hasiči z vlaku evakuovali 139 cestujících  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.