Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Stříbrnou Velkou neziskovkou roku se stali dobrovolníci z TOTEMu

Více než dvacet let práce, tisíce nadšených seniorů, stovky podpořených rodin, propojování generací a desetitisíce hodin, které věnovali regionu dobrovolníci plzeňského Mezigeneračního a dobrovolnického centra TOTEM. Nyní se mohou pyšnit druhou příčkou v soutěži Neziskovka roku ve své kategorii.

„K tomuto prestižnímu ocenění není vůbec jednoduchá cesta. Začala založením organizace a pak její postupnou profesionalizací. To je těch dvacet let práce, kdy jsme hledali témata a formy, kde a jak být prospěšní,“ popisuje ředitelka centra Vlastimila Faiferlíková. Jí a jejímu týmu se podařilo vybudovat zázemí klientské, zaměstnanecké, dobrovolnické i to prostorové.

Nyní mají kromě mateřské budovy v Plzni Bolevci další dvě pobočky, a to na Doubravce a na Nové Hospodě. „Strategicky jsme plánovali a měnili formu manažerského řízení. Až k okamžiku, kdy jsme si řekli: Hodně jsme pracovali, máme skvělý tým, věříme tomu, co děláme a jak to děláme. Je čas zkusit o tom přesvědčit porotu Neziskovky roku,“ vypráví ředitelka.

Šanci ukázat, co všechno pro druhé plzeňští dobrovolníci dělají, měli už 16. prosince loňského roku, výsledek se ale dozvěděli až teď, konkrétně 18. ledna při slavnostním vyhlášení v Praze.

„Neziskovky roku jsme letos vybírali jubilejně již po desáté, tentokrát z celkového množství 55 přihlášených. Věřím, že finálním výběrem soutěž obhájila svou pověst nezávislého a prestižního ocenění pro nejlépe řízené neziskovky v České republice,“ uvedla Taťána Plecháčková, ředitelka Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS).

„Galavečer v pražském Theatre Royal byl parádní. Do Plzně vezeme 2. místo v kategorii Velká neziskovka! Děkujeme všem za podporu,“ vzkázala přes sociální sítě všem podporovatelům nadšená Vlastimila Faiferlíková.

Vítězem 10. ročníku Neziskovky roku mezi velkými neziskovkami se stal spolek Dobromysl, v kategorii středních neziskovek si cenu odnesl Toulcův dvůr a mezi malými neziskovkami zabodovalo České ILCO. Cenu veřejnosti si již podruhé odneslo Nedoklubko a to s 1390 hlasy z celkových 5293 hlasů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto NROS

Štítky Neziskovka roku, TOTEM, dobrovolníci, cena, soutěž, mezigenerační centrum, Plzeň, vyhlášení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stříbrnou Velkou neziskovkou roku se stali dobrovolníci z TOTEMu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.