Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mužské tělo bez hlavy vytáhli z řeky Berounky, příčinu a přibližnou dobu úmrtí odhalí pitva

, aktualizováno 12. ledna 2023, 14:29

Hrůzný nález ohlásil na polici náhodný kolemjdoucí, který se pochyboval poblíž kostela sv. Jiří v Plzni na Doubravce. Z řeky následně hasiči vylovili mužské bezhlavé tělo. Na místě se pohybují kriminalisté, potápěči i psovodi a pátrají po dalších důkazech.

Tělo muže bez známek života vytáhli hasiči z vody pod lávkou pro pěší u kostela sv. Jiří v okrajové části města. „Kriminalisté v současné době pracují na nálezu mrtvého muže v řece Berounce v Plzni a zjišťují veškeré okolnosti případu,“ sdělila mluvčí policie Dagmar Brožová. Podle informací deníku Právo bylo nalezené tělo bez hlavy. „Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení. Nařídili soudní pitvu zemřelého muže. Ta by měla objasnit přesnou příčinu úmrtí a přibližnou dobu smrti.," doplnila Brožová bez dalších podrobností. 

V současné době jsou na místě kriminalisté i jejich kolegové se speciálně vycvičenými psy. Společně prohledávají okolní břehy a pátrají po dalších stopách, které by jim pomohly případ objasnit. Nasazeni do akce byli i potápěči a situaci shora snímají dronaři. 

Loni vydala Berounka dvě lidská těla

Loni jsme informovali o dvou případech, kdy došlo k nálezu mrtvého těla v řece Berouce. Bezvládné tělo muže objevili v polovině března rybáři u kostela sv. Jiří na Doubravce. Přivolaní záchranáři mohli už jen konstatovat úmrtí. Po totožnosti nebožtíka pátrala policie několik dní. Nakonec se podařilo odhalit o koho šlo i to, že příčinou úmrtí nebyla vražda.

Jen o týden později vyjížděli policisté k Berounce znovu. Náhodný svědek tam u malé vodní elektrárny v Plzni-Bukovci objevil mrtvolu muže. Lékař i v tomto případě vyloučil cizí zavinění. 

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, nález mrtvého těla, tělo v řece, exitus, řeka Berounka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mužské tělo bez hlavy vytáhli z řeky Berounky, příčinu a přibližnou dobu úmrtí odhalí pitva  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.