Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Šumava má za sebou nejchladnější noc letošní zimy, teplota klesla pod 25 stupňů Celsia

Dnešní ráno bylo na řadě míst po celém Česku opravdu mrazivé. Výrazně pod nulu klesly teploty na Šumavě, kde bylo minus 24,8 stupně Celsia. Chladno ale nebylo jen na horách. Například na jižním Plzeňsku ukazovala ráno rtuť teploměru na minus 15 stupňů. Až do konce týdne se budou teploty v noci a brzy ráno pohybovat na hranici minus deseti stupňů. Přes den by mělo v Plzeňském kraji sněžit.

„Dnešní ráno je mrazivé. Obzvláště to platí pro západní a jihozápadní polovinu Čech, kde bylo většinu noci jasno a teploty se zde většinou pohybují mezi -10 až -15 °C. Mrazu kralují opět mrazové lokality Novohradských hor, Šumavy a také Krušných hor, kde je i kolem -25 °C,“ uvedl Český hydrometeorologický ústav na svých sociálních sítích.

Během dne by se mělo pomalu oteplovat, teploty pod bodem mrazu ale zůstanou na většině území. Například dnes naměříme v Plzeňském kraji maximálně -1 stupeň Celsia. V noci se teploty propadnou až k avizovaným -10 stupňům.

Středa bude od rána oblačná s teplotami od -5 do -2 stupňů Celsia. Na horách bude až -7 stupňů. V dopoledních hodinách bychom se měli dočkat slabého sněžení. Ve čtvrtek se mírně oteplí, stále ale naměříme okolo -4 stupňů Celsia. Obloha bude zatažená s občasným sněžením. Konec pracovního týdne přinese noční sněhové přeháňky. Během dne srážky ustanou. Denní maxima se budou pohybovat od -3 do jednoho stupně nad nulou.

Čtete také:

Ohodnoť článek

Foto Horská služba Šumava

Štítky zima, noční teploty, mrazy, Šumava, Krušné hory, ČHMÚ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šumava má za sebou nejchladnější noc letošní zimy, teplota klesla pod 25 stupňů Celsia  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.