Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Muž náhle zkolaboval a bez známek života ležel na ledové zemi, resuscitovali ho pohotoví policisté

Na linku 158 se dovolala před pátou hodinou ráno značně rozrušená žena. Policistům uvedla, že v Borské ulici v Plzni zkolaboval mladý muž a nehýbe se. Na místo okamžitě vyjela hlídka, která skutečně našla dotyčného bezvládně ležet v promrzlé trávě. Policisté bez zaváhání začali muže resuscitovat. Jejich pohotová reakce mu nakonec zachránila život.

Poskytnutí neodkladné první pomoci patří k základnímu výcviku všech policistů. Že jde o opravdu životně důležitou činnost si nyní borští policisté ověřili na vlastní kůži. V brzkých ranních hodinách přijali oznámení o muži, který zkolaboval v Borské ulici.

Po příjezdu na místo se k policistům přihlásila oznamovatelka, která byla velmi rozrušená. Následně hlídce ukázala místo, kde v trávě ležel muž v bezvědomí. Vzhledem k tomu, že u něho nebyly zjištěny životní funkce, začali policisté muže okamžitě resuscitovat. Po chvílích se střídali v nepřímé srdeční masáži,“ popisuje policejní mluvčí Michaela Raindlová.

V masáži srdce pokračovali i po příjezdu záchranářů. Po několika minutách začal mladý muž sám dýchat a dokonce i částečně komunikoval. Podle serveru Krimi Plzeň si muž tento stav přivodil sám, jelikož jde o narkomana. V nedávné době se tak jedná už o několikátý případ, kdy policisté zasahovali u uživatel drog, který se předávkoval. K obdobnému případu došlo 16. listopadu v podchodu centrálního autobusového nádraží Plzeň.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky záchrana života, resuscitace, policisté zachránili život muži, masáž srdce, narkoman, předávkování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž náhle zkolaboval a bez známek života ležel na ledové zemi, resuscitovali ho pohotoví policisté  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.