Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Strážníci bojovali o život mladého muže, zkolaboval v podchodu u autobusového nádraží

Dramatickou službu měli městští policisté, kteří dostali oznámení o muži bezvládně ležícím v podchodu Centrálního autobusového nádraží Plzeň. Mladík nedýchal a neměl hmatatelný puls. V ten okamžik začal boj o jeho život.

Do tří minut od oznámení byli strážníci u podchodu autobusového nádraží. „Jeden z dvojice strážníků okamžitě zahájil resuscitaci s nepřímou masáží srdce a volal linku 155, druhý z členů hlídky mezitím spěchal do služebního vozu pro zdravotnický batoh a defibrilátor,“ popisuje dramatické okolnosti mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

K bezmocné seniorce se strážníci dostávali oknem, žena ležela na podlaze a nemohla se hýbat

Slabé volání o pomoc z bytu osmaosmdesátileté ženy zaslechl mladý muž z Plzně a okamžitě zalarmoval policii. Strážníci to ale neměli vůbec jednoduché, dveře do bytu totiž nedokázali otevřít. Nakonec popadli žebřík a k seniorce přispěchali oknem....

V tu chvíli se dostavila na místo také další hlídka, která svého kolegu vystřídala u náročné resuscitace s použitím ambuvaku. „Krátce nato, co strážníci provedli kontrolu životních funkce, došlo k opětovné zástavě dechu. Strážníci dál pokračovali v oživování až do příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby. U muže se po prováděné resuscitaci podařilo strážníkům obnovit srdeční činnost a záchranářům dýchání,“ pokračuje mluvčí.

Do nemocnice muž putoval při plném vědomí. Podle webu Krimi Plzeň mladík zkolaboval v důsledku předávkování po nitrožilní aplikaci drogy.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky záchrana života, policisté oživovali, mladík zkolaboval, předávkování drogami, autobusové nádraží, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci bojovali o život mladého muže, zkolaboval v podchodu u autobusového nádraží  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.