Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

K bezmocné seniorce se strážníci dostávali oknem, žena ležela na podlaze a nemohla se hýbat

Slabé volání o pomoc z bytu osmaosmdesátileté ženy zaslechl mladý muž z Plzně a okamžitě zalarmoval policii. Strážníci to ale neměli vůbec jednoduché, dveře do bytu totiž nedokázali otevřít. Nakonec popadli žebřík a k seniorce přispěchali oknem. Bezmocnou a zmatenou stařenku našli ležet na podlaze.

Velmi pozorného souseda má osmaosmdesátiletá žena ze Slovan. Mladý muž si totiž všiml, že se v jejím bytě podezřele dlouho svítí. Pokoušel se proto na ženu dozvonit, ale nikdo neodpovídal. Obrátil se proto na policii.

„Ještě před jejich příjezdem pokusil přes okno nahlédnout dovnitř a projevil důvodnou obavu, že žena leží na podlaze. Z bytu se tou dobou ozývalo slabé naléhavé volání o pomoc. Dostat se do bytu však nebylo jednoduché. Při otevírání dveří nebyli strážníci s nástroji speciálně k tomu určenými úspěšní,“ popsala mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Pohotově se rozhodli pro náhradní řešení a pomocí teleskopického žebříku se dostali k oknu. Skrze něj spatřili tělo ženy ležící u postele. „Hlídka s pomocí náčiní pro otevírání oken z venkovní strany okno bez poškození otevřela a vstoupila dovnitř. Seniorka působila zmateným dojmem, vůbec nevěděla, kde je, ani co se jí stalo a stěžovala si na bolest páteře, kvůli níž se nemohla pohnout,“ pokračuje Pužmanová.

Strážníci ženě poskytli nezbytnou první pomoc. Přikryli ji dekou, aby neprochladla a zavolali záchranku. O seniorku se starali až do příjezdu záchranářů. O situace také telefonicky informovali seniorčina syna.

.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Plzeň

Štítky zraněná seniorka, záchrana seniorky, záchrana ženy, městská policie, bezmocná seniorka, okno, podlaha, Plzeň, Plzeň 2-Slovany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K bezmocné seniorce se strážníci dostávali oknem, žena ležela na podlaze a nemohla se hýbat  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.