Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

ANKETA: Které město v Plzeňském kraji má nejkrásnější vánoční strom?

Na náměstích největších okresních měst už svítí vánoční stromy. Bohatou výzdobu na mnoha místech doplňuje například betlém a adventní trhy. Slavnostní rozsvěcení se všude neslo ve slavnostním duchu a účastnily se ho davy nadšených lidí. Jaký strom se vám nejvíc líbí? Hlasujte v naší anketě.

Bezkonkurenčně nejvíce lidí přihlíželo rozsvěcení stromu na náměstí Republiky v Plzni, kde doslova nebylo k hnutí. Čtrnáctimetrovou jedli ojíněnou zdobí 3,5 kilometru dlouhé blikající řetězy, tenké tyčinky vyvolávající dojem padajícího sněhu a svítící hvězdy. Vánoční atmosféru dokresluje dřevěný betlém a tradiční adventní trh. Strom darovali městu manželé Kolečkovi z Třemošné.

To v Domažlicích je stromek z Rajské vyhlídky nedaleko České studánky pod Čerchovem. Strom se rozsvítil tuto sobotu za zpěvu dětí ze Základní umělecké školy Jindřicha Jindřicha. Do Klatov dorazil stromek je z lokality Domažlického předměstí, konkrétně mezi Zahradní a Mánesovou ulicí. Několik hodin trvalo zdobení třináctimetrové jedle také v Rokycanech na Masarykově náměstí. Oproti ostatním stromkům se například liší ten v Tachově, který se zahalil do zářivě modré výzdoby. Jaký je váš favorit?  

ANKETA: Které město v Plzeňském kraji má nejkrásnější vánoční strom?

Celkem hlasovalo2556 čtenářů

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto koláž redakce

Štítky anketa, vánoční strom, Klatovy, Domažlice, Rokycany, Plzeň, Tachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Které město v Plzeňském kraji má nejkrásnější vánoční strom?  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.