Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Příští týden jsou do dražby tři nevyužité budovy lékařské fakulty v Plzni

Univerzita Karlova bude příští týden dražit tři historické budovy, které opustila její lékařská fakulta v Plzni po přestěhování do nového univerzitního kampusu. Formou elektronické aukce chce prodat původní děkanát v plzeňské Husově ulici a památkově chráněné objekty Pavlovova ústavu v Lidické ulici a Procháskova ústavu v Karlovarské ulici.

Aukce se uskuteční 29. listopadu a vlastníkem budov se stane ten, kdo při ní nabídne nejvyšší cenu, informovala škola na svém webu, kde zveřejnila i výzvy k výběrovým řízení na prodej jednotlivých nemovitostí. „Jednotlivé nemovitosti Univerzity Karlovy se prodávají odděleně formou elektronických aukcí, které se budou konat paralelně 29. listopadu 2022," uvedla škola.

U budovy děkanátu, postavené v roce 1908, je podle zveřejněné výzvy nejnižší podání v aukci stanoveno na 35,7 milionu korun. Nejnižší cena za Pavlovův pavilon z roku 1924 je 79,6 milionu korun. Za Procháskův pavilon, postavený v roce 1930 jako dětský domov, chce univerzita minimálně 72,6 milionu korun.

Nový kampus Lékařské fakulty v Plzni za 2,4 miliardy se pyšní moderním zázemí a špičkovými technologiemi

Zbrusu nový kampus Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni se dočkal slavnostního otevření. Dosud byla výuka budoucích lékařů roztroušená do několika nevyhovujících objektů ve městě. Nyní je vše pohromadě v nově vybudovaném areálu v aleji...

Plzeňská lékařská fakulta počátkem měsíce otevřela vedle fakultní nemocnice na Lochotíně kompletní Univerzitní medicínské centrum (UniMeC), které se stavělo ve dvou etapách od roku 2012. Vzhledem k tomu, že nové centrum plně nahradilo dosavadní prostory fakulty rozptýlené v různých částech Plzně, rozhodla se UK vybrané nemovitosti ve městě nabídnout k prodeji, odůvodnila škola prodej budov. Mluvčí fakulty Barbora Černíková v létě uvedla, že žádná další fakulta nebo jiná součást univerzity neměla o nemovitosti zájem, lékařská fakulta chce objekty využívat do konce roku, pak budou volné.

Výstavba univerzitního kampusu přišla na 2,36 miliardy korun. V první etapě bylo do roku 2014 vybudováno sídlo pro pět teoretických ústavů a výzkumné Biomedicínské centrum. V roce 2019 se začala stavět hlavní budova kampusu a následně se tam přesunula veškerá teoretická výuka budoucích lékařů, která do té doby byla v několika budovách ve městě. Na plzeňské lékařské fakultě ve všech ročnících studuje přes 2000 budoucích lékařů a na 200 studentů v postgraduálních programech.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto GetSmart

Štítky ČR, školy, reality, památky, vysoké, UK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příští týden jsou do dražby tři nevyužité budovy lékařské fakulty v Plzni  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.