Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Spadlý strom zpřetrhal dráty elektrického vedení a odřízl část obce od proudu. Viníkem je bobr

Případ výpadku proudu s velmi překvapivým koncem se odehrál v nočních hodinách u obce Málkov na Tachovsku. Hasiči tam vyjížděli k popadaným a jiskřícím kabelům v nedalekém lese. Na místě našli nesporné důkazy o tom, kdo je oním záškodníkem. Stačil jim pohled na jeden dobře ohlodaný kmen stromu.

Bylo půl jedenácté večer, když hasiči z Boru u Tachova vyjížděli k zásahu v lese poblíž Málkova. Jiskřící kabely tam způsobily menší požár travního porostu. „Po příjezdu technika z ČEZu a ujištění, že nehrozí nebezpečí pro zasahující hasiče, byl požár uhašen,“ informovali hasiči na svých sociálních sítích.

Samotné vyšetřování příčiny nehody netrvalo dlouho a žhář byl brzy odhalen. Zavalitý dřevorubec po sobě totiž zanechal jasný podpis v podobně okousaného stromu. Není to ale poprvé, kdy tito hlodavci způsobili problém. V roce 2019 jiný bobří atentátník nahlodal strom u silnice poblíž Vejprnic. Strom pak spadl na dodávku plnou dělníků. Nikomu se tehdy nic nestalo a odneslo to jen čelní sklo.

Bobr evropský je až jeden metr dlouhý zavalitý hlodavec vážící kolem 30 kilo. Za posledních zhruba 15 let se začal opět vracet na naše území. Dáno to bylo především řadou záchranných programů. Dnes ho můžeme potkat všude v Plzeňském kraji. V nedávné době se také opakovaně pohyboval po centru Plzně, kdy ho pak museli nahánět plzeňští strážníci.

Ohodnoť článek

Foto Hasiči Bor

Štítky bobr, spadlý strom, spadlé dráty, kuriozita, Tachovsko, strom, Málkov, okres Tachov, ČEZ, Tachov, Bor, Vejprnice, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spadlý strom zpřetrhal dráty elektrického vedení a odřízl část obce od proudu. Viníkem je bobr  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.