Počasí dnes9 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Matka brutálně ubodala tříletou dceru a chtěla zabít i pětiletého syna, dostala výjimečný trest 22 let vězení

Nejprve s kuchyňským nožem napadla svého pětiletého synka a poté zaútočila i tříletou holčičku. Dívenka matčino běsnění nepřežila, chlapce zachránili lékaři. Z tohoto otřesného činu se před Krajským soudem v Plzni zpovídala osmadvacetiletá žena z Karlových Varů. Soud uložil ženě výjimečný trest 22 let vězení. Zaplatit má také otci dětí a dvěma přeživším dětem odškodné celkem 1,7 milionu korun. Rozsudek zatím není pravomocný.

K otřesnému případu došlo 16. dubna v jednom z bytů na sídlišti v Karlových Varech. V osudný den se měla žena vystěhovat z bytu, protože neplatila nájemné. Obtížnou životní situaci chtěla vyřešit velmi radikálně. Své malé dceři měla podle soudu zasadit devět bodných ran a synovi nejméně pět. Útok směřovala zejména na krk dětí. Tříletá holčička na místě zemřela.

Žena se k činu přiznala

Žena se před soudem přiznala a ve své výpovědi uvedla, že děti zabít nechtěla. „Byla jsem v hrozném stresu kvůli výpovědi z bytu. Zpanikařila jsem a nevěděla, jak mám situaci vyřešit. Chtěla jsem jen všechno ukončit,“ řekla před soudem a potvrdila, že popis otřesného činu v obžalobě souhlasí. Děti po útoku držela za ruku a utěšovala je s tím, že se zase všichni sejdou. Zabít chtěla i sebe.

Do bytu však přišla jeho majitelka, která přišla ženě předat výpověď z nájmu. Když předtím za dveřmi slyšela dětský pláč a na zvonění nikdo neodpovídal, požádala manžela, aby dveře otevřel. Společně pak vstoupili dovnitř a naskytl se jim výjev jako z hororu. Spatřili ženu, která byla od krve, vedle ní ležel nůž. Skláněla se nad bezvládným tělem jednoho dítěte, zatímco vedle leželo v krvi další dítě, které chroptilo. Majitelé bytu okamžitě přivolali pomoc. Obávali se toho, aby na ně žena také nezaútočila. Ta už ale jen bez hnutí seděla a na nic nereagovala.

Matku osvobozenou v kauze vraždy novorozence poslal soud opět na 17 let do vězení

Znovu za mříže půjde čtyřiatřicetiletá žena, kterou Krajský soud v Plzni uznal vinnou z vraždy novorozeného syna. Potvrdil tak svůj verdikt i výši trestu z dubna 2018, který uznal i vrchní soud. Obrovský obrat v případu ale nastal před třemi...

Zraněného chlapce záchranáři převezli nejprve do Karlovarské nemocnice, pak ho transportovala letecká záchranná služba do nemocnice v Praze, kde se lékařům podařilo chlapce stabilizovat a zachránit. Uvnitř bytu se nacházelo ještě třetí dítě, dvouměsíční kojenec. Jemu naštěstí matka nestačila ublížit a dítě vyvázlo bez zranění.

Podle znalců trpí žena histriónskou poruchou osobnosti

Státní zástupce pro ženu navrhoval trest 22 let vězení. Obhájce, který zpochybnil plnou příčetnost obžalované, navrhl, aby byla případně potrestaná pouze za zabití, a to mimořádně sníženým trestem v délce tří až pěti let.

Podle znalců z oboru psychologie a psychiatrie trpí žena hysterickou psychopatií. Jedná velmi emotivně a iracionálně. Podle státního zástupce ale žena dobře věděla, co dělá. To dokládá i fakt, že matka sama připustila, že nemladšího synka nechala žít, protože si nic nebude pamatovat.

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš

Štítky vražda tříleté holčičky, žena obžalovaná z vraždy, matka ubodala dceru, pokus o vraždu, bodné zranění, výjimečný trest, věznice, Karlovy Vary, Plzeň, výpověď, Karlovarská krajská nemocnice, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Matka brutálně ubodala tříletou dceru a chtěla zabít i pětiletého syna, dostala výjimečný trest 22 let vězení  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.