Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Zloděj ukradl vybavený několikatunový obytný kontejner pomocí hydraulické ruky. Lup naložil a bleskově prodal

Policisté dopadli lupiče, který rozhodně netroškařil a v areálu na Tachovsku si vyhlédl několikatunový kontejner. K místu přijel s náklaďákem a pomocí hydraulické ruky svůj lup naložil a odjel neznámo kam. Svým jednáním způsobil škodu za více než 100 tisíc korun.

V časných ranních hodinách přijel zloděj k areálu CT Parku Nová Hospoda. Podle všeho lokalitu dobře znal a šel najisto. „Šestatřicetiletý muž zde na staveništi výstavby nové haly nejprve odpojil obytný kontejner od elektrické sítě a poté jej pomocí hydraulické ruky naložil na nákladní vozidlo, které si ke krádeži opatřil,“ popisuje policejní mluvčí Iva Vršecká.

Kontejner i s vybavením posléze odvezl a prodal, čímž způsobil škodu za více než 150 tisíc korun. Muž si jich vyslechl podezření ze spáchání krádeže. V posledních době se nejedná o jedinou doslova těžkou krádež. V Plzeňském kraji se skupina pachatelů zaměřila na ocelové kolejnice. Ukradli jich celkem 11 tun.

„Kolejnice byly složené u vlakového nádraží na manipulační ploše v jedné obci na jižním Plzeňsku. Neznámý pachatel z místa odcizil celkem 37 kusů šestimetrových kolejnic za více jak 50 tisíc korun, kdy jedna kolejnice vážila přibližně 300 kg,“ popsala naprosto výjimečný případ krádeže mluvčí policie Veronika Hokrová. Policisté ve věci vedou trestní řízení, zjišťují veškeré okolnosti této majetkové trestné činnosti a po pachateli takového jednání dále pátrají. Je velmi pravděpodobné, že se pachatelé pokusí kolejnice prodat ve sběrnách kovu.  

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky krimi, kuriozní krádež, krádež obytného kontejneru, krádež kolejnic, kontejner, krádež, kolejnice, okres Tachov, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj ukradl vybavený několikatunový obytný kontejner pomocí hydraulické ruky. Lup naložil a bleskově prodal  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.