Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Mladý zloděj si nakradených věcí dlouho neužíval, policisté ho načapali ve vlaku i s lupem

Nepříliš slavně dopadl zloděj, jenž řádil v chatové osadě na Tachovsku. Muž se během noci vloupal do dvou chatek, stanů a do stanové předsíně karavanu. Vzbudil přitom ale jednu z chatařek. Lupič se dal na útěk, avšak druhý den se okolo místa činu opět potuloval. To neušlo všímavé svědkyni, která okamžitě zavolala policii. Kromě mladíkova popisu uvedlo i to, kam měl namířeno. Mužům zákona už jen stačilo si na mladíka počkat.

Zloděj si počínal jako naprostý amatér a vrátil se na místo činu v době, kdy tam policisté vyšetřovali krádež

Muž si nepozorovaně strčil do kapes pět parfémů a bez zaplacení opustil obchod. Jeho počínání však zachytila kamera a tak si záznamy jeli prohlédnout tachovští policisté. Muži zákona ale ani trochu nečekali, že jim lupič práci s jeho dopadením...

Čtyřiadvacetiletý muž si chtěl přivydělat krádežemi. Během noci si vyhlédl chaty, stany a karavan v jedné z chatových osad na Borsku. „Odnesl si mimo jiné několik peněženek, hotovost, mobilní telefony, platební karty i osobní doklady a způsobil tak škodu za více než 20 tisíc korun. Při jedné z krádeží probudil poškozenou, a následně z místa utekl. Téhož dne ráno dotyčná spatřila podezřelého v okolí kempu a vyrozuměla policii s tím, že možný pachatel jde směrem k vlakovému nádraží, které se nachází poblíž kempu,“ uvedla policejní mluvčí Iva Vršecká.

Policisté ihned vyrazili na nádraží, odkud zrovna odjížděl vlak. Dozvěděli se, že do něj nastoupila pouze jedna osoba. Hlídka se proto vydala na následující zastávku, kde si na vlak a na dotyčného zloděje počkali.

„Následně ve vlaku nalezli podezřelého i s částí ukradených věcí. Poté policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky zloděj, krádež v chatové osadě, vloupání do chaty, dopadení zloděje, Tachovsko, krádež, okres Tachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý zloděj si nakradených věcí dlouho neužíval, policisté ho načapali ve vlaku i s lupem  |  Tachovsko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.