Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Pyrotechnický robot policie rozbaloval u čerpací stanice podezřelý balíček, ten náhle vzplál

Tak to tady ještě nebylo. Pyrotechnický robot policistů byl v ostré akci, když u benzinové čerpací stanice na Tachovsku rozbaloval podezřele vyhlížející předmět, připomínající nástražný výbušný systém. Balíček při manipulaci s robotem náhle vzplál. A to nebylo zdaleka jediné překvapení.  

Na začátku akce bylo oznámení obsluhy čerpací stanice, která v blízkosti objektu našla neznámé elektrické zařízení, ze kterého vedly dráty do igelitového balíčku. „Na čerpací stanici se dostavila policejní hlídka, která po prohlídce místa i podezřelého předmětu, přivolala policejního pyrotechnika. Ten za použití pyrotechnického robota balíček rozbalil. V něm se nacházela powerbanka, která při otevírání vzplála,“ popsala dramatickou událost mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Podezřelý balíček dále obsahoval záznamové zařízení, na které byla skrze kabel nainstalována malá kamera, která byla ukryta poblíž. Následně policisté při vyšetřování případu zjistili, že celé zařízení nainstaloval pracovník společnosti zajišťující dodávání paliv do čerpací stanice. „Na firmu se totiž obrátil její zákazník a požádal o spolupráci v souvislosti s možnými krádežemi paliva ze strany řidičů nákladních vozidel, kteří při tankování do kamionu, čerpají pohonné hmoty i do připravených kanystrů. Provozovatelku, ani další zaměstnance čerpací stanice z taktických důvodů o tomto kroku nikdo neinformoval,“ vysvětlila mluvčí policie.

Policie případ původně vyšetřovala jako nebezpečné vyhrožování. Vzhledem k tomu, že se celá situace takto vysvětlila, nevzniklo podezření ze spáchání jakéhokoli protiprávního jednání. Policisté z Boru u Tachova proto celou věc odložili.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Adéla Cinklová + Policie České republiky

Štítky pyrotechnik, balíček, nástražný systém, policejní pyrotechnik, policejní robot, Tachovsko, robot, čerpací stanice, policie, okres Tachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pyrotechnický robot policie rozbaloval u čerpací stanice podezřelý balíček, ten náhle vzplál  |  Tachovsko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.