Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Vyhozená štěňátka labradorů už mají nový domov, bezohledného chovatele hledá policie

Dobrý konec má příběh sedmi štěňat, která někdo vyhodil u frekventované silnice na Tachovsku. Jen díky velkému štěstí a včasnému zásahu je nepřejelo auto ani nedošlo k dopravní nehodě. V útulku se pejsci dlouho neohřejí, jelikož už jim našli nové páníčky. Po nezodpovědném „chovateli“ pátrá policie. Zvířata ale neměla čipy, takže je hledání velmi složité.

„Děkuji všem, kteří jste se zajímali o osud vyhozených štěňátek. Bylo vás opravdu hodně. Dobrou zprávou je, že všechna šťěnda už mají páníčky. Vím, že spousta zájemců bude zklamaná, ale buďme rádi, že jejich smutný osud má dobrý konec,“ uvedl Karel Bobál z Psího domova Nora.

Sedm zhruba sedmiměsíčních psů běhalo na frekventované silnici mezi Rozvadovem a Přimdou na hlavní silnici u rybníka Václavák. „Hrozilo, že je rozmašíruje kamion nebo osobní auto. Naštěstí se tak nestalo. Na žádost policie jsem štěňata pochytal a převezl k nám do útulku,“ popisoval Bobál. Velkou pomocí byl místní myslivec, který si zvířat všiml a nalákal je na bezpečnější lesní cestu.

Zatím se neví, jak dlouho se štěňata venku pohybovala. O jejich nalezení informoval útulek v sobotu. Zvířata byla vyhladovělá a vystrašená. V záchranné stanici dostala speciální granule a hned po Velikonocích je prohlédl, naočkoval a očipoval veterinář. Kdo zvířata vypustil není zřejmé. V žádné evidenci mladí labradoři nebyli a ani po medializování případu se nenašli svědci. Je také možné, že je vyhodil na Tachovsku někdo ze sousedního Německa.

„Ten, kdo spáchal tento čin, se dopustil týrání zvířat. Pokud by někdo věděl, komu štěňata patří, tak nás nebo policii kontaktujte,“ apeloval Bobál. Případem se policie nadále zabývá.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Karel Bobál

Štítky týrání zvířat, štěňata na silnici, zbavil se štěňat, Karel Bobál, Psí domov Nora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyhozená štěňátka labradorů už mají nový domov, bezohledného chovatele hledá policie  |  Tachovsko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.