Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Řidičům se po opravě obousměrně otevře páteřní ulice v centru Rokycan, město ale plánuje další uzavírky

Rokycany už téměř dokončily náročnou opravu Jiráskovy ulice, která prochází centrem města. Od pátku se v odpoledních hodinách obousměrně otevře řidičům. Rozsáhlá oprava této tepny a přilehlého okolí vyšla na více než 90 milionů korun. Radnice ale upozorňuje, že se naopak od pondělí 5. února úplně uzavře ulice Svazu bojovníků, po dobu rekonstrukce nebude možné využívat parkoviště u bývalého nádraží.

„V pátek 2. února 2024 v odpoledních hodinách bude spuštěn obousměrný provoz v Jiráskově ulici v Rokycanech, a to v celém úseku od kruhového objezdu u Střelnice ke křižovatce Jiráskova x ulice Svazu bojovníků za svobodu,“ sdělila mluvčí města Adriana Jarošová.

Oprava Jiráskovy ulice byla podle starosty Rokycan Tomáše Rady (Rokycanští patrioti) naprosto stěžejní investiční akcí, která se připravovala s Plzeňským krajem přes deset let. Důvodem rekonstrukce byl nevyhovující stav komunikace, chodníků a související infrastruktury. Oprava silnice odstartovala loni v březnu, během prací se museli řidiči potýkat s dopravním omezením.

„Do neděle 4. února by měli stavebníci dokončit dlažby chodníku v ulici Jiráskova po pravé straně (směr Praha) až na roh budovy na křižovatce s ulicí Svazu bojovníků za svobodu. Zbytek plochy chodníku bude provizorně upraven ve štěrku. Dále bude zprůchodněn i chodník po levé straně Jiráskovy ulice pro přecházení ulice Svazu bojovníků za svobodu,“ pokračuje Jarošová.

Tato ulice se však pro řidiči od pondělí 5. února plně uzavře. „Bude úplně uzavřena ulice Svazu bojovníků za svobodu v úseku od křižovatky s Jiráskovou ulicí (u sokolovny) směrem k ulici Dukelská (a dále k ZŠ Jižní předměstí). Zároveň nebude možné využívat parkoviště u budovy bývalého nádraží. Průchod chodcům bude ulicí Svazu bojovníků směrem k ulici Dukelská po celou dobu stavby zachován,“ dodala Jarošová. Stavební práce začnou frézováním asfaltového povrchu.

Ohodnoť článek

Foto Adriana Jarošová

Štítky Jiráskova ulice, oprava Jiráskovy ulice, rekonstrukce vozovky, hlavní tepna Rokycan, dopravní stavba, dopravní omezení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidičům se po opravě obousměrně otevře páteřní ulice v centru Rokycan, město ale plánuje další uzavírky  |  Rokycansko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.