Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Nevzhledná a nevyužitá betonová plocha v Rokycanech se promění na multifunkční hřiště

Rokycany začaly s přestavbou původního házenkářského hřiště u zimního stadionu. Do konce října by se plocha měla proměnit v multifunkční sportoviště. Práce vyjdou na necelých pět milionů korun. Nové hřiště bude po dokončení sloužit různým klubům, především házenkářům a florbalistům.

„V současnosti se na místě budoucího hřiště nachází nevyhovující betonová plocha a náletová zeleň. Jedná se o území v blízkosti rokycanského zimního stadionu vedené jako plocha pro sport a rekreaci, kde původně stála nafukovací hala a poté házenkářské hřiště. Multifunkční hřiště bude využíváno různými rokycanskými kluby,“ popsal starosta Tomáš Rada (Rokycanští patrioti).

Podle místostarosty Jiřího Sýkory (ANO) bude sloužit hlavně házenkářům a florbalistům, jimž ve městě venkovní hřiště chybí. „Nové sportoviště, které se nachází za halou Házené Rokycany, bude mít rozměry 21krát 41 metrů a lajnování pro házenou a florbal," upřesnil.

Stavbaři musí začít s odvozem betonu z plochy 1150 metrů čtverečních. Následně začnou se stavbou samotného nového hřiště. „Povrch sportoviště budou tvořit čtvercové dlaždice 30x30 centimetrů vylisované ze speciální směsi polypropylenů. Dlaždice jsou opatřeny spojovacími zámky, které zajišťují velmi jednoduchou a rychlou montáž i demontáž. Tím je umožněna i výměna jednotlivých dlaždic uprostřed hrací plochy v případě poškození,“ vysvětlila Šárka Kozlerová z odboru rozvoje města.

Dlaždice budou modré a šedé, aby hráči měli dobrý přehled o hře. Povrch bude taktéž matné, což zabrání nepříjemným odrazům světel a slunečních paprsků. Ochranné sítě budou na kratších stranách hřiště do výšky čtyř metrů, součástí budou mantinely pro florbal.

Čtete také:

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Adriana Jarošová

Štítky Rokycany, multifunkční hřiště, hřiště na házenou, florbalové hřiště, sportoviště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nevzhledná a nevyužitá betonová plocha v Rokycanech se promění na multifunkční hřiště  |  Rokycansko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.