Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nejvíce se vylila z břehů Úslava v obci Prádlo, na jediném místě v Česku tam platí 3. stupeň povodňové aktivity

Na třetí stupeň povodňové aktivity, tedy stav ohrožení vystoupala v pátek řeka Úslava v obci Prádlo na jižním Plzeňsku. Z celé České republiky jde aktuálně o jediné místo se stavem ohrožení. Redakce Plzeňské Drbny jela situaci zmapovat do Prádla i nejbližšího okolí.

Voda je na mnoha místech v obci Prádlo široko vylitá ze svého koryta. Žádné domy nebo další budovy voda ovšem neohrožuje. Na jižním Plzeňsku už odpoledne nepršelo. Hladina tam odpoledne vystoupala na 183 cm a stále ještě nekulminuje, normálně je na 131 centimetrech.

„Zatím voda ještě stále stoupá. Když jsme dnes přijeli na chalupu, tak byla hladina níže, teď je vidět, že jde stále ještě nahoru,“ uvedl Karel Kroupa, který má v obci Prádlo nad řekou Úslavou chalupu.

Tento dům, podobně jako řada dalších v jeho těsném sousedství se nachází ve svahu vysoko nad řekou. „Určitě se nebojíme toho, že by voda vystoupala tak vysoko. Už jsme tady ale zažili i mnohem horší stavy, kdy byly zaplavené všechny ty louky a břehy v okolí řeky. Teď ještě úplně zaplavené nejsou. Uvidíme, jestli to bude pokračovat dál, záleží samozřejmě na tom, zda bude dál pršet,“ dodal Karel Kroupa.   

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky povodeň, rozvodněná řeka, třetí stupeň povodňové aktivity, stav ohrožení, jižní Plzeňsko, Úslava, Česko, Prádlo, Plzeňský kraj, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejvíce se vylila z břehů Úslava v obci Prádlo, na jediném místě v Česku tam platí 3. stupeň povodňové aktivity  |  Plzeňsko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.