Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Z psychiatrické nemocnice opět uprchla Žaneta. Bez svých léků může být nebezpečná žena silně agresivní

, aktualizováno 3. dubna 2024, 18:20

Z areálu Psychiatrické nemocnice Dobřany na jižním Plzeňsku uprchla devětatřicetiletá Žaneta. Žena bez medikace může být nebezpečná sobě nebo svému okolí. Projevit se u ní může těžká agresivita. Nemocnice proto trvala na jejím návratu. Policie po uprchlici vyhlásila celostátní pátrání. Po necelých 24 hodinách od zveřejnění v médiích se podařilo nemocnou ženu najít. Nejedná se ovšem o její první útěk, už loni v létě utekla ze stejného zařízení.

„Žena byla v pořádku vypátrána na Karlovarsku," informovala v podvečerních hodiných policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Původní text:

„Pacientka se nevrátila z povolené vycházky po areálu psychiatrické nemocnice a do současné doby o sobě nepodala žádnou zprávu. Pohřešovaná je střední postavy, vysoká 170 – 175 centimetrů, má středně dlouhé blond vlasy a hnědé oči. Má jen zbytky chrupu. Na sobě by měla mít modrou teplákovou soupravu a červenou bundu. Policisté přijmou k pohřešované osobě jakékoliv informace na bezplatné tísňové lince Policie České republiky 158 nebo na kterékoliv policejní služebně,“ informovala mluvčí policie Dagmar Brožová.

Při loňském útěku byla Žaneta pro své okolí nebezpečná i tím, že měla žloutenku typu C. Žena trpí lehkou mentální retardací a bez svých léku bývá agresivní. Užívá psychofarmaka, přičemž v případě, že je neužívá, je agresivní. Nebezpečná je sobě i svému okolí z důvodu abusu alkoholu. To je patická reakce na požitý alkohol. Začíná záhy po vypití malého množství alkoholu. Mezi hlavní příznaky patří porucha vědomí, nepochopitelné jednání, poruchy emocí a často i těžká agresivita. Do léčebny nastoupila dobrovolně. Nemá chrup, pouze šest spodních zubů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky uprchla z léčebny, psychiatrická nemocnice, pohřešovaná žena, těžká agresivita, žena bez medikace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z psychiatrické nemocnice opět uprchla Žaneta. Bez svých léků může být nebezpečná žena silně agresivní  |  Plzeňsko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.