Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kůň uvízl v korytě potoka, záchrannou akci komplikovala silná vrstva bahna

Profesionální i dobrovolní hasiči vyjížděli do Červeného Újezdu na severním Plzeňsku, kde uvízla kobyla v bahnitém korytě potoka. Zvíře se nedokázalo samo dostat ven, proto přišly na řadu popruhy a hydraulické rameno.

Krátce před půl jedenáctou dopoledne vyjížděli hasiči na pomoc kobyle, jež zůstala uvězněna v silné vrstvě bahna na dně potoka v Červeném Újezdu. Zásah byl pro hasiče velmi náročný, pracovat museli v úmorném vedru a také jim práci velmi ztěžovaly všudypřítomné vrstvy bláta.

„Prvotní pokusy o vyproštění s využitím automobilového navijáku selhaly a na místo události musel být povolán technický automobil s hydraulickým ramenem. S využitím ramene se již podařilo koně vysvobodit a dostat na pevnou zem. Doufáme, že kobylka se zcela zotaví a tento zážitek přečká bez následků,“ popsali dobrovolní hasiči ze Zbůchu.

Jejich služba tímto zásahem zdaleka nekončila, prakticky okamžitě vyjížděli k požáru pole u Rochlova. Společně s dalšími pěti jednotkami hasičů bojovali s ohněm na celkem tří ohniscích. Společnými silami se jim podařilo zabránit v šíření plamenů do nedalekého lesa.

Čtete také:

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Sbor dobrovolných hasičů Zbůch

Štítky záchrana koně, kůň v potoce, dobrovolní hasiči, záchrana zvířete

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kůň uvízl v korytě potoka, záchrannou akci komplikovala silná vrstva bahna  |  Plzeňsko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.