Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Opilý muž usedl na elektrokoloběžku a havaroval, nadýchal přes tři promile

Velkou roli sehrál alkohol u nehody dvaašedesátiletého muže, který nezvládl jízdu na elektrokoloběžce. K havárii došlo na silnici nedaleko chatové osady Újezd – Pila na Domažlicku. Podle informací policie se muž lekl projíždějícího automobilu a skončil mimo vozovku. Provedená dechová zkouška následně odhalila, proč se muž takto zachoval. Byl opilý.

K nehodě vyjížděli domažličtí policisté krátce po poledni. „Dvaašedesátiletý řidič elektrokoloběžky nezvládl její řízení, když při vyjíždění ze stezky pro chodce a cyklisty, ve směru jízdy od obce Babylon směrem na osadu Hadrovec, nepřiměřeně zareagoval na osobní vozidlo tovární značky Ford, které přijíždělo po místní komunikaci,“ popisuje okolnosti nehody policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Muž na elektrokoloběžce následně najel na pravou krajnici a sjel mimo komunikaci, kde havaroval. S autem se naštěstí nesrazil. „U řidiče elektrokoloběžky prokázala provedená dechová zkouška pozitivní výsledek s naměřenou hodnotou přes tři promile alkohol,“ uvedla mluvčí s tím, že muž skončil v péči lékařů. „Při dopravní nehodě vznikla škoda ve výši 500 korun. Nehodou se nadále zabývají domažličtí dopravní policisté,“ uzavřela Šmaterová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda koloběžky, elektrokoloběžka, opilý muž na koloběžce, Domažlicko, havárie, okres Domažlice, Újezd, Ford Motor Company, Babylón

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž usedl na elektrokoloběžku a havaroval, nadýchal přes tři promile  |  Domažlicko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.