Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Domažlická nemocnice omezí na 10 dní operativu, porodnici a intenzivní péči

Na deset dní musí omezit Domažlická nemocnice operativu i provoz některých oddělení včetně porodnice. Důvodem je plánovaná oprava rozvodu užitkové vody, která se plánuje na druhou polovinu června.

Stavební práce budou probíhat v traktu intenzivní péče, kde je oddělení JIP, ARO, sterilizace, operační sály a sál pro operativně vedené porody. „Po dobu zhruba 10 dnů proto bude nemocnice odklánět průběžně některé pacienty do okolních zdravotnických zařízení. Ta jsou již včetně zdravotnické záchranné služby o situaci informována a na převzetí péče mají připravené dostatečné kapacity. Ambulantní a standardní lůžková péče je bez omezení,“ informoval novináře mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška.

„Kvůli průsakům musíme vyměnit hlavní řad teplé užitkové vody. Investici máme naplánovanou už déle než rok. Netroufali jsme se do ní ale pustit během pandemie covidu, abychom neměli omezená lůžka a operativu v době pandemické vlny, pokud by zrovna přišla,“ popisuje ředitel nemocnice Petr Hubáček s tím, že až nyní nastala vhodná příležitost nezbytné stavební práce provést. Během nich bude částečně omezen provoz. „Pacientům se za to předem omlouváme. Veškerá péče je ale zajištěna náhradním způsobem,“ dodal ředitel.

„Uvedené termíny jsou maximální možné pro omezení pracovišť. Stavební firma nevylučuje, že dílčí části stavby ukončí dříve,“ doplňuje ředitel nemocnice Petr Hubáček. Připomíná také, že veškerá ambulantní péče a dále lůžková péče na standardních lůžkách a lůžkách následné péče se neomezuje.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Domažlická nemocnice

Štítky Domažlická nemocnice, omezení provozu, zrušení operativy, opravy rozvodu vody, porodnice, Domažlická nemocnice, a.s., nemocnice, Petr Hubáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domažlická nemocnice omezí na 10 dní operativu, porodnici a intenzivní péči  |  Domažlicko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.