Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Řidič automobilu srazil při předjíždění cyklistu zpětným zrcátkem, na drahém kole mu způsobil škodu za 100 tisíc

Řidič osobního vozidla nedodržel při předjíždění cyklisty boční odstup od jízdního kola 1,5 metru. Zpětným zrcátkem srazil cyklistu na zem a ten se při pádu zranil. Zatímco na vozidle vznikla škoda za pouhé tři tisíce korun, na jízdním kole se způsobená škoda vyšplhala na 100 tisíc korun.

Nehoda se stala na silnici I/22 v Masarykově ulici ve Kdyni na Domažlicku. „Výsledky vyšetřování na místě dopravní nehody nasvědčovaly tomu, že pětapadesátiletý řidič osobního vozidla značky Hyundai Elantra předjížděl na přímém úseku silnice vlevo před sebou jedoucí jízdní kolo, které řídil třicetiletý cyklista. Avšak řidič osobního vozidla nedodržel při předjíždění boční odstup od jízdního kola 1,5 metru a došlo ke střetu pravého zpětného zrcátka s cyklistou,“ popsala nehodu mluvčí policie Barbora Šmaterová.

V okamžiku předjíždění jela v opačném směru jízdy automobilu a cyklisty další vozidla. „Po střetu osobáku s jízdním kolem upadl cyklista na silnici. Při pádu utrpěl zranění a byl převezen k lékařskému ošetření do zdravotnického zařízení. Dechové zkoušky na alkohol u řidiče a cyklisty měly negativní výsledky. Na osobním vozidle byla způsobena dopravní nehodou škoda ve výši tři tisíce korun. Na jízdním kole, kde pravděpodobně došlo k poškození karbonového rámu, byla škoda vyčíslena na 100 tisíc korun,“ dodala policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky nehoda, nehoda cyklisty, zraněný cyklista, poškozené kolo, srazil cyklistu zrcátkem, cyklista, jízdní kolo, osobní vůz, okres Domažlice, Kdyně, Hyundai Elantra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič automobilu srazil při předjíždění cyklistu zpětným zrcátkem, na drahém kole mu způsobil škodu za 100 tisíc  |  Domažlicko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.