Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mlsný pes se vydal pro dobroty do řeznictví, odloudit od uzenin ho museli strážníci

O mírné pozdvižení se postaral vychytralý pes, který si sám dokázal otevřít branku u domu a neomylně zamířil rovnou do uzenin na Husově třídě v Domažlicích. Podle obsluhy nepůsobilo zvíře agresivním dojmem, spíše naopak. Přivolaní strážníci městské policie psa zklidnili a dovedli ho zpátky k majitelce. Ta již zaplatila pokutu za svého čtyřnohého útěkáře.

Na zaběhnuté zvíře upozornila policisty prodavačka. ,,Po příjezdu strážníci zjistili, že uvnitř prodejny uzenin se nachází větší plemeno psa. Už na první pohled budil respekt. Pomocí prostředku ke zklidnění domácích zvířat, který pes dostal s uzeninou, byl zklidněn a mírně otupen. Poté opustil prodejnu a zavedl strážníky ke svému domovu. Za nezabezpečení psa byla majitelce udělena pokuta," shrnuli strážníci v tiskové zprávě.

Srnka uvízla v ledové vodě uprostřed rybníka, zachránit ji jeli hasiči ve člunu

Ve studené pasti se ocitla srnka, která bojovala o život v rybníku U Tří vrb v Domažlicích. Zvíře doplavalo zhruba doprostřed vodní plochy, kde uvízlo a nemohlo ven. Naštěstí šla kolem všímavá žena, která okamžitě zavolala na pomoc místní...

V posledních dnech se domažličtí strážníci se zvířaty rozhodně nenudí. Začátkem února pomáhali například se záchranou srnky, jež uvízla uprostřed rybníka. O pár dní později zase asistovali u dvou zaběhnutých koní, kteří se procházeli po poli poblíž silnice na obec Újezd.

Strážníci hlídali, aby zvířata nevběhla na nedalekou silnici, foto: MP Domažlice

„Z místní znalosti byla hlídkám známa chovatelka koní. Hlídka obvodního oddělení Policie ČR Domažlice odjela vyrozumět chovatelku a u koní zůstala hlídka strážníků, která zajišťovala, aby koně nevstoupili do vozovky a neohrozili tak bezpečnost a plynulost silničního provozu. Na místo poté přijela chovatelka koní a odvedla si je nezraněné zpět do stáje," popsali strážníci. Do třetice naháněli městští strážníci zatoulaného kozla poblíž aquacentra. Na pomoc si přizvali také hasiče a společně zvíře obklíčili a odchytili.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Domažlice

Štítky pes, odchyt, Domažlice, řeznictví, zvířata, kuriozita, městská policie, uzenina, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mlsný pes se vydal pro dobroty do řeznictví, odloudit od uzenin ho museli strážníci  |  Domažlicko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.