Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Fanoušci seriálu Policie Modrava, pozor! Máte šanci si zahrát v nové řadě

Jen těžko najdete někoho, kdo by o krimi seriálu režiséra Jaroslava Soukupa alespoň neslyšel. K obrazovkám pravidelně usedá přes dva miliony diváků, které baví chytrá zápletka, a především unikátní prostředí malebné Šumavy. Nyní filmaři pracují na natáčení už čtvrté řady a jako vždy dávají šanci i místním, aby si v seriálu mohli střihnout menší roli.

Zahrát si epizodní roli nebo se v seriálu mihnout jako komparz. To je nabídka společnosti Casting-Barrandov, které se mohou ozvat lidé žijící v okolí Annína, Srní, Hartmanic, Kašperských Hor, Modravy či Železné Rudy. Častokrát se děj seriálu přesune i do Klatov, a tak nabídka platí i pro Klatováky a samozřejmě Plzeňáky. Samotné natáčení by podle plánu mělo začít na konci května 2021 a skončit by mělo zhruba v polovině října.

Režisér Jaroslav Soukup během natáčení, zdroj: Regionální filmová kancelář Plzeňského kraje

Policii Modrava vám asi nemusíme představovat. Ale jen stručně: Zkušená kriminalistka Jana Vinická z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele policejní stanice na Šumavě.

Natáčení zavedlo filmaře kromě Modravy i do okolí Klatov, Sušice, Filipovy Hutě, Nezamyslic, Prášil, Chotěšova, na Horskou Kvildu na Svojše nebo do kempu Antýgl. V Kašperských horách nachází skutečná a také seriálová policejní služebna.  

Řadu drobných a epizodních rolí ztvárnili amatéři a ochotníci z divadelních souborů v Plzeňském kraji. S výběrem lokací pomáhal i Emil Kintzl, které je sice rodákem z Prahy, ale Šumava mu přirostla velmi k srdci. Napsal o ní řadu knih a znát jej můžete i cyklu na Seznam TV Zmizelá Šumava. Sám žije už řadu let v Kašperkách a pozornému oku jistě neujde, že i on sám se v seriálu v téměř každém dílu objevil jako komparzista. Že se jedná o opravdovou legendu regionu dokazuje i fakt, že ho scénáristé do příběhu zakomponovali. Zahrál si ho Ladislav Mrkvička, bohužel už musíme mluvit v minulém čase, neboť herec loni v prosinci zemřel po těžké nemoci, bylo mu jednaosmdesát let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Regionální filmová kancelář Plzeňského kraje | Zdroj Regionální filmová kancelář Plzeňského kraje

Štítky film, filmaři, natáčení, Policie Modrava, casting, Regionální filmová kancelář, Šumava, Jaroslav Soukup, Kašperské Hory, Modrava, Klatovy, Plzeňský kraj, Ladislav Mrkvička, Emil Kintzl, Srní, Annín, Hartmanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fanoušci seriálu Policie Modrava, pozor! Máte šanci si zahrát v nové řadě  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.