Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kandidátem ANO do Senátu v obvodu Plzeň město je slavný žokej Josef Váňa

Legendární dostihový jezdec, mnohonásobný vítěz Velké pardubické, chovatel koní a trenér Josef Váňa bude v podzimních senátních volbách kandidovat za ANO v obvodu číslo 7 Plzeň - město. V politice není Váňa nováčkem, od roku 2016 byl zastupitelem Karlovarského kraje za ANO. Za stejný plzeňský obvod kandiduje dále například známý filmař, olympijský vítěz nebo spisovatelka.

Devětašedesátiletý žokej bude za ANO kandidovat jako nestraník. Potvrdil to krajský šéf ANO Roman Zarzycký. Do senátu kandidoval Váňa už v roce 2016 na Karlovarsku, ale ve druhém kole ho porazil Jan Horník. „Josef Váňa, můj kamarád a také náš kandidát do Senátu. Pepíček je celý život Západočech, který na Plzeňsku tráví spoustu času už od vojny. Absolvoval ji v Boru u Tachova, kde začal jeho sportovní život, což málokdo ví a Plzeňský kraj má místo v jeho srdci,“ řekl Roman Zarzycký.

Do Senátu se bude volit v Plzeňském kraji pouze v obvodu Plzeň-město a samotné volby se uskuteční současně s komunálními volbami 23. a 24. září. Vedle žokeje Váni, který osmkrát vyhrál Velkou pardubickou, bude senátní křeslo obhajovat další slavná osobnost, třiasedmdesátiletý autor filmů o přírodě a zvířecích večerníčků Václav Chaloupek, který je kandidátem jeho strany OPAT společně se STAN. O post v Senátu se uchází také padesátiletý starosta Přeštic na jižním Plzeňsku Karel Naxera z TOP 09, který má podporu koalice Spolu, tedy i ODS a KDU-ČSL. Za KSČM bude kandidovat šestapadesátiletý bývalý poslanec Jiří Valenta.

Jako nezávislá kandiduje do Senátu sedmapadesátiletá právnička, spisovatelka a bývalá ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová. „Jako jediná nezávislá kandidátka do Senátu za obvod č. 7 Plzeň – město jsem ukončila sběr podpisů nutných k podání registrace k podzimním senátním volbám. Mou kandidaturu svým jménem a podpisem osobně podpořilo víc než 1000 občanů s trvalým bydlištěm na území senátního volebního obvodu č. 7,“ informovala Kovářová. Za SPD se bude jako nezávislý o hlasy voličů ucházet devětasedmdesátiletý olympijský vítěz ve sportovní střelbě Jan Kůrka.

V minulých senátních volbách v plzeňském obvodu číslo 7 kandidovalo osm lidí, Chaloupek ve druhém kole porazil tehdejší senátorku za ČSSD Dagmar Terelmešovou.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Faltus

Štítky volby do Senátu, žokej Váňa, hnutí ANO, Václav Chaloupek, Josef Váňa, ANO 2011, senát, Plzeň, žokej, Velká pardubická, Karlovarský kraj, Plzeňský kraj, Roman Zarzycký, Jan Horník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kandidátem ANO do Senátu v obvodu Plzeň město je slavný žokej Josef Váňa  |  Volby  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.