Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Josef Bernard je lídrem společné kandidátky STAN a Pirátů v Plzeňském kraji pro parlamentní volby

Lídrem společné kandidátky STAN a Pirátů pro parlamentní volby se v Plzeňském kraji stal náměstek hejtmanky Josef Bernard. Už dříve se Starostové a Piráti dohodli, že kandidátku povede představitel STAN, Pirátům připadne druhé až čtvrté místo, pátý bude opět zástupce STAN. Od pátého místa se budou na listině kandidáti Pirátů a STAN pravidelně střídat.

Na dalších místech kandidátky budou za Bernardem Piráti Daniel Kůs, současný poslanec Lukáš Bartoň a Jiří Rezek. Páté místo kandidátky obsadí za STAN starostka Kozolup na Plzeňsku Michaela Opltová.

Bernard, který byl zvolen hejtmanem v roce 2016 jako člen ČSSD, loni sociální demokracii opustil. Do krajských voleb šel se STAN. Do sněmovních voleb bude kandidovat za STAN jako nestraník. „Velice si vážím podpory členů STAN a samozřejmě děkuji i občanům za trvale projevovanou přízeň. Uděláme vše proto, abychom vás nezklamali a pokusíme se docílit co nejlepšího volebního výsledku. Tak jako vy si přejeme v této zemi změnu,“ poděkoval Josef Bernard.

Sestavování kandidátek dalších politických stran v regionu komplikuje současná koronavirová pandemie. Členové partají se nemohou osobně scházet, stranické okresní či krajské konference i proces výběru kandidátů se většinou přesunuje do on-line prostředí. Jasno o lídrovi má ODS, která si zvolila poslance, plzeňského primátora a místopředsedu strany a šéfa její regionální organizace Martina Baxu.

ODS půjde do voleb s TOP 09 a KDU-ČSL. Baxa by měl být lídrem celé společné kandidátky, na které bude mít ODS zřejmě i nejvíc pozic. Za lidovce by měl být nejvýše na koaliční kandidátce, zřejmě na celkovém čtvrtém místě, místostarosta centrálního plzeňského obvodu Stanislav Šec.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky STAN, Piráti, Josef Bernard, parlamentní volby, lídr kandidátky, Starostové a nezávislí, Česká pirátská strana, Plzeňský kraj, ODS, Daniel Kůs, Lukáš Bartoň, Jiří Rezek, Michaela Opltová, Martin Baxa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Bernard je lídrem společné kandidátky STAN a Pirátů v Plzeňském kraji pro parlamentní volby  |  Volby  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.