Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Pacienti Psychiatrické nemocnice v Dobřanech mají velký zájem o prezidentské volby

Velký zájem o prezidentské volby mají pacienti Psychiatrické nemocnice v Dobřanech na jižním Plzeňsku. Volby se v objektu nemocnice uskuteční v pátek 13. ledna. Do zvláštního seznamu voličů se jich zapsalo 254, což je dvakrát tolik, než těch, kteří obvykle v nemocnici volí zastupitele do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky.

„Zajistili jsme hospitalizovaným oprávněným voličům místnost vybavenou tak, aby měli umožněnou tajnost hlasování. Kromě volební schránky a zástěny v ní nebude chybět ani česká vlajka. Imobilní nemocní nebo pacienti v karanténě budou moci volit své favority prostřednictvím přenosné schránky,“ uvedl ředitel nemocnice Petr Žižka. Doplnil, že na průběh voleb budou dohlížet úřednice místního městského úřadu.

Poté, co všichni pacienti zapsaní ve zvláštním seznamu voličů odevzdají svůj hlas, bude volební schránka zapečetěna a odvezena na městský úřad. Nemocnice zajišťuje hospitalizovaným pacientům uplatnit své volební právo ve všech druzích voleb. Zápis zájemců do zvláštního voličského seznamu organizují zdejší sociální pracovnice.

Psychiatrická nemocnice v Dobřanech je odborným lůžkovým zdravotnickým zařízením, které zabezpečuje především dlouhodobou léčbu a léčebnou rehabilitaci psychicky nemocných pacientů všech věkových kategorií. Svojí rozlohou 42 hektarů, 1150 lůžky a 1200 zaměstnanci je druhým největším zařízením tohoto typu v České republice. Kromě 30 oddělení určených k vlastní léčbě se v areálu nachází kostel, sportovní komplex, obchod s potravinami, kulturní dům a knihovna. K dispozici je i pracoviště arteterapie a rehabilitace.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Faltus

Štítky prezidentské volby, psychiatrická nemocnice, volby, Dobřany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pacienti Psychiatrické nemocnice v Dobřanech mají velký zájem o prezidentské volby  |  Volby  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.