Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Plzeňský viktorián T9Laky se stal historicky prvním efotbalistou roku

Anketu Fotbalista roku všichni známe, nyní ale přichází novinka, kdy týmy, fanoušci i organizátoři esportových turnajů prvně hlasovali pro nejlepšího hráče, který kraluje na virtuálním trávníku ve hře FIFA. Historicky prvním vítězem se stal viktorián Lukáš Pour, kterého lidé spíše znají pod přezdívkou T9Laky.

Mezi porotci byli zástupci hráčů jednotlivých FIFA týmů, manažeři, zástupci herních i masových médií, organizátoři esportových turnajů, fanoušci, ale také fotbalisté české reprezentace Patrik Schick a Jakub Jankto, kteří sami rádi hrají hru FIFA od EA Sports. Celkem tak bylo 50 hlasujících. Protože panovala shoda, mohl se jako první vítěz této ankety radovat viktorián hrající pod jménem T9Laky.

„Jakmile jde o nějakou soutěž, tak chci vyhrát. To, že jsem historicky první vítěz efotbalisty je fantastický pocit. Hlasovali lidé z branže, kteří se esportu hodně věnují, a tak je pro mě cenné, že jsem byl jednička právě u nich. Toto ocenění řadím velmi vysoko,“ netají nadšení Lukáš Pour.

Sám přesto přiznává, že největším úspěchem pro něj bylo lednové vítězství v premiérové e:Lize. Její další ročník se hraje již tento víkend, konkrétně boj o finále. Ten plzeňský je na programu v neděli od 17 do 19 hodin a vysílán bude na oficiálním twitch kanále e:Ligy.

„Letos to bude trošku jiné. Kolega do finále mi vzejde právě z této kvalifikace, ale cíle budeme mít určitě opět nejvyšší, vítězství chceme obhájit,“ netají Laky své ambice.

Kromě e:Ligy se T9Laky v nejbližší době ještě těší na poslední evropskou kvalifikaci – boj o play-off, který je na programu 10. a 11. dubna, či na boj o reprezentaci.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky esport, T9Laky, fotbal, Viktoria Plzeň, efotbalista roku, FIFA, Fotbalista roku, Česká fotbalová reprezentace, EA Sports, Patrik Schick, Jakub Jankto, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňský viktorián T9Laky se stal historicky prvním efotbalistou roku  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.