Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hokejisté Mladé Boleslavi zdolali Plzeň 2:1. O výsledku rozhodly poslední minuty utkání

Hokejisté Mladé Boleslavi zdolali v 19. kole extraligy doma Plzeň 2:1 a dočkali se úspěchu poprvé po sérii čtyř porážek. Rozhodl o tom v 57. minutě útočník Pavel Kousal. Plzeň si připsala teprve třetí prohru z posledních jedenácti duelů. Ve slušně hraném utkání udělili rozhodčí Robin Šír a Tomáš Horák pouze jeden menší trest.

Domácí odvraceli pátou porážku v řadě, což pod současnými trenéry Radimem Rulíkem a Pavlem Paterou ještě nikdy řešit nemuseli. Oba celky v první třetině hodně bruslily, ale šancí bylo v Mladé Boleslavi k vidění pomálu. Domácí nejvíc zahrozili při ztečovaném Kotalově nahození a při přečíslení, které zakončil nepřesnou přihrávkou na Jánošíka Fořt. Hosté Růžičku v domácí brance prakticky neohrozili, a to ani při početní výhodě během vyloučení Kelemena.

To, co nestihly oba celky za prvních dvacet minut třetiny první, se povedlo domácímu kapitánovi Ševcovi za 27 vteřin té druhé. Skóre otevřel nahozeným pukem od modré čáry, který doplachtil až za Svobodova záda. O chvíli později se zjevil před plzeňským gólmanem volný Kousal, ale blafák nedotáhl do zdárného konce. Pak se v dobré šanci ocitl ještě Kousalův parťák z lajny Najman, ale v dobré pozici trefil jenom brankáře.

Třetí třetina se hrála v rychlém tempu téměř bez přerušení. Strhující pasáž hry přišla v 54. minutě, kdy nejprve Ševc mohl přidat svůj druhý gól v zápase, ale nastřelil pouze tyčku. V podstatě z protiútoku se dostal do zakončení Kantner a přesnou střelou vyrovnal na 1:1. Mladá Boleslav si vzala vedení zpět tři a půl minuty před koncem, kdy se podruhé v zápase řítil na Svobodu Pavel Kousal a tentokrát svůj blafák provedl parádně.

Ohlasy po utkání

Po zápase se podělil o bezprostřední dojmy útočník Plzně Pavel Musil. „V první třetině jsme ustáli tlak domácích. My jsme tam měli přesilovku, ta se nám ale vůbec nepovedla. Na začátku druhé části byl ode mě tečovaný puk do brány, což Boleslavi vlilo novou krev do žil. V poslední třetině se nám povedlo vyrovnat, zlepšili jsme se, bohužel nám pak domácí ujeli a Kousal dal hezký gól,“ hodnotí zápas Pavel Musil.

Raritou je, že za šedesát minut padl jediný dvouminutový trest. Plzeň odehrála zápas bez návštěvy trestné lavice. „Vše vyplynulo z toho, jaké mělo utkání tempo. Málo se přerušovalo, nicméně my jsme se hodně potili. (smích) Padlo málo gólů, avšak i tak to muselo být pohledné utkání,“ míní plzeňský forvard.

Hostům se povedlo zásluhou Kantnera vyrovnat, jenomže ani tak to na žádný bod nestačilo. „Věřili jsme v tu dobu minimálně v prodloužení. Měli jsme tam dobré střídání, leč poté to Boleslav hezky sehrála, přečíslila nás a konec zápasu už odehrála velice zkušeně. Moc jsme toho v závěru neměli. Dnes se mi utkání moc nepovedlo. Je to škoda. Budeme muset o další body zabojovat doma se Spartou a nakopnout se dál,“ říká závěrem Pavel Musil.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky HC Škoda Plzeň, extraliga, Mladá Boleslav, BK Mladá Boleslav, hokejista, Pavel Musil, Pavel Patera, Radim Rulík, HC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Mladé Boleslavi zdolali Plzeň 2:1. O výsledku rozhodly poslední minuty utkání  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.