Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Akademici dostanou okřídlený šíp. Začali spolupracovat s HC Škoda Plzeň

Plzeňští Indiáni a hokejový tým studentů Západočeské univerzity a Lékařské fakulty Univerzity Karlovy se budou v nové sezoně vzájemně podporovat nejen na ledě, ale také při pořádání akcí nebo v oblasti marketingu.

Hokejový tým Akademici Plzeň vstupuje do sezony 2019/2020, ve které na ně čeká mnoho nového. Kromě toho, že půjde o premiérový ročník Univerzitní ligy ledního hokeje a že změn dozná také sestava týmu, si plzeňští studenti mohou připsat další prvenství. Jsou vůbec prvním univerzitním týmem, kterému se podařilo navázat oficiální spolupráci s extraligovým týmem. Memorandum, jež spolupráci stvrzuje, podepsali v pondělí spoluzakladatel Akademiků Vilém Franěk a majitel a generální manažer Škodovky Martin Straka.

„Před pěti lety, když Akademici vznikli, to vypadalo úplně jinak – dva kluci si založili univerzitní tým a tahali si věci domů a sušili je na koleji. To, že tady dnes sedíme s Martinem a s klubem s devadesátiletou historií, je pro nás obrovským oceněním a motivací. Doufám, že to je i výkop k navázání spolupráce mezi ostatními univerzitními týmy a extraligovými kluby,“ řekl Vilém Franěk.

Martina Straku potěšilo, že HC Škoda Plzeň je první extraligový tým, který takové memorandum uzavírá. „Měl jsem možnost vidět vloni jedno vaše utkání a kvalita byla veliká. Uchvátila mě i fantastická atmosféra v hledišti,“ ocenil.

V memorandu se oba týmy zavazují ke vzájemné podpoře a rozvíjení nejen univerzitního hokeje. Akademici si díky němu budou moci od Indiánů také půjčovat hráče, ovšem pouze ty z druhé ligy nebo juniory – ne hráče A týmu. „Podmínka Univerzitní ligy ledního hokeje je, aby všichni hráči byli zároveň studenty vysoké školy, případně v maturitním ročníku nebo absolventy rok po studiu. A všichni u nás letos také studenti jsou,“ dodává Vilém Franěk. Podle memoranda také na dres Akademiků přibude okřídlený šíp Škodovky.

Podle trenéra Tomáše Ceperka mají momentálně Akademici k dispozici 30 hráčů. „Přípravu jsme začali čtrnáctidenním soustředěním takzvaně na suchu, dnes odpoledne půjdeme poprvé na led. Nejprve nás čekají čtyři přátelská utkání, podle kterých začneme skládat tým, a sezona odstartuje 22. září. Odehrajeme v ní 21 utkání. Jdeme do nové soutěže, skládáme nový tým a úplně nevíme, co od toho očekávat. Jsem ale hrdý, že mohu být u zrodu Univerzitní ligy a že máme spolupráci s HC Škoda Plzeň,“ řekl Tomáš Ceperko.

Do nové sezony vstupují Akademici rovněž s novým logem, které jim navrhla Kateřina Puncmannová z Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara ZČU. Písmeno A nakreslené jedním tahem má kromě názvu týmu vyjadřovat také pohyb puku, zářez brusle na ledě a taktický nákres.

Štítky Plzeň, HC Škoda Plzeň, Akademici Plzeň, hokej, Západočeská univerzita v Plzni, Univerzita Karlova, Martin Straka, ŠKODA AUTO a.s., Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Akademici dostanou okřídlený šíp. Začali spolupracovat s HC Škoda Plzeň  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.