Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

První extraligový zápas Plzni vůbec nevyšel, Západočeši padli v Pardubicích 4:0

Na tento nástup do nové sezony nebudou indiáni rádi vzpomínat. Na ledě Pardubic totiž začali porážkou, kdy inkasovali čtyři branky. O utkání rozhodla hlavně druhá třetina, kdy plzeňský gólman musel lovit puk z brány hned třikrát. Domů tak odjíždějí bez gólu i bez bodů.

Jako první zahrozil v utkání Blümel, který vlétl do pásma a vypálil, Furch zakročil. Činil se i Frodl, když se kolem obránce protáhl Bulíř a zakončoval bekhendem zblízka. Nebezpečně zase v první přesilové hře duelu pálil Paulovič z levého kruhu, jenže minul. Do vyložené šance se dostal později Camara. Nejproduktivnější hráč a střelec v pardubické přípravě ujížděl sám na hostujícího brankáře, jenže kličku do forhendu zvládnul pouze se střelou vedle. Po první třetině odcházeli hráči do kabin za stavu 0:0. 

V úvodu prostřední části odolali Západočeši v oslabení, jenže po pár vteřinách dvakrát vypálil Marek Hecl a puk našel svůj cíl. Za přibližně dvě minuty dostal prostor i Juraj Mikuš a Pardubice byly rázem v dvoubrankovém vedení. Dynamo si ještě v poslední minutě druhého dějství zapsalo třetí trefu, když se na listinu střelců zapsal Robert Říčka.

Poslední periodu dramaticky odstartoval domácí útočník Blümel, který se zbavil svého strážce, ale sám před brankou indiánů nepochodil. Vzápětí ujížděli sami na gólmana Cinciala s Heclem, druhý jmenovaný ovšem zamířil pouze do tyče. Stejný hráč dostal šanci na reperát i po chvilce, když jej před brankou oslovil zpoza ní Camara, ovšem i nyní vše ztroskotalo na přesnosti. Čtvrtou trefu svých barev tak přidal až 52. minutě Robert Říčka, který dělovkou z levého kruhu ukončil po jedenácti vteřinách přesilovou hru. Úvodní extraligové kolo tak Plzni do tabulky body nepřineslo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň/Ladislav Adámek

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Pardubice, FC Viktoria Plzeň, HC Dynamo Pardubice, Robert Říčka, Marek Hecl, Juraj Mikuš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První extraligový zápas Plzni vůbec nevyšel, Západočeši padli v Pardubicích 4:0  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.