Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Od začátku jsme tahali za kratší konec, hodnotí poslední duel Gulaš

I ve třetím zápase předkola play off dokázala Olomouc vyzrát na Škodovku, opět vyhrála o jediný gól. Celou sérii si pro sebe uzmula již po třech duelech, což čekal málokdo. Zklamání neskrývají ani sami hráči, podle jejich slov rozhodně nečekali, že skončí tahle brzy.

Je konec, letošní sezóna pro plzeňské hokejisty končí již v polovině března, kapitán idiánů po včerejším utkání jen těžko hledal slova. „Všichni jsme zklamaní z toho, že se nám to nepodařilo otočit. Víceméně od začátku až do konce jsme tahali za kratší konec. Nepředstavovali jsme si, že bychom mohli končit takhle brzy, nicméně sluší se pogratulovat Olomouci, hrála fantasticky,“ říká na adresu Olomouce Milan Gulaš.

První formace Plzně se ani jednou v sérii nedokázala proti Moře prosadit. „Hráli výborně, byli na nás skvěle připravení. Každý jsme měli svoji osobní ochranku, a to je potom vždycky těžké,“ hodnotí Gulaš.

Všechny střetnutí v letošním předkole byly víceméně stejné. Olomouc se ujala vedení a pak poctivě bránila. „Každý zápas byl o prvním gólu. Dnes prvních sedm minut nepustíme Olomouc do pásma, oni pak jednou ujeli a prohrávali jsme. Všechny utkání byly jak přes kopírák,“ hodnotí kapitán indánů. 

V minulé sezóně se play off kvůli pandemii neodehrálo, letos vyřazovací část trvala pro Plzeň jen pouhé čtyři dny. „Je to škoda, protože tenhle jeden nepovedený týden shodí celou celoroční práci. Ve všech směrech to pro nás byla divná sezóna. Měli jsme plno zraněných hráčů a sestava se pořád lepila. Na druhou stranu je potřeba hledat i pozitiva, zapracovalo se do sestavy spoustu mladých hráčů a pro to je Plzeň velký příslib,“ tvrdí kapitán plzeňského celku.

Ani Petr Straka neměl příliš do zpěvu. Před necelým týdnem modrobílí zvítězili 9:1, v předkole se trefili ve třech duelech ale jen čtyřikrát. „Ne nadarmo se říká, že play off je úplně jiná soutěž, zde se to jen potvrdilo v náš neprospěch. My jsme se za celou sérii ani jednou nedostali do vedení, v každém zápase jsme velmi brzy prohrávali a my se s tím nedokázali srovnat,“ shrnul Straka

Plzeň a Olomouc, to byla v minulých sezónách celkem tradiční dvojice v play off. Ve všech třech duelech zvítězila Plzeň, až dnes se mohli konečně zaradovat i kohouti. „S Olomoucí jsme hráli již počtvrté. Říká se, že ucho se jednou utrhne, dneska se bohužel utrhlo. Nezbývá nám, že to přijmout a olomouckým hráčům pogratulovat,“ dodal Straka závěrem.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto HC Olomouc / Alena Zapletalová

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, předkolo, Olomouc, rozhovor, ohlasy, Milan Gulaš, ŠKODA AUTO a.s., Plzeň, Petr Straka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od začátku jsme tahali za kratší konec, hodnotí poslední duel Gulaš  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.