Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Dva hráče HC Škoda Plzeň potrestala disciplinární komise za drsné zákroky v utkání proti Brnu

Disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabývala zákroky hned dvou hráčů HC Škoda Plzeň z nedělního utkání s Kometou Brno. Nepodmíněným zastavením činnosti na dvě soutěžní utkání za zásah do hlavy nebo krku potrestal předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík zákrok plzeňského Sebastiána Maláta na protihráče Karla Pláška. Druhý hříšník Petr Straka si nezahraje jedno utkání a zaplatí pokutu.

Na zmíněný zákrok na Pláška dostal Sebastián Malát okamžitě trest na pět minut a osobní trest do konce zápasu. Na základě záznamu předseda disciplinárn í komise shledal, že hráč, který jednal bez snahy hrát kotouč, s výhradním cílem zasáhnout protihráče a před střetem se záměrně napřímil, zjevně zasáhl protihráče ramenem do obličeje.

"Přestože vedl svůj zákrok na protihráče, který byl v držení kotouče, dopustil se tak disciplinárního přestupku a nedodržel zásadu, že je povinen postupovat tak, aby neohrozil zdraví soupeře. Viktor Ujčík přihlédl přitom k charakteru zákroku, stejně jako k tomu, že hráč nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a že protihráč dokončil utkání i přes tržnou ránu, kterou utrpěl," informuje vedení klubu na svém webu. 

Předseda disciplinární komise ELH se zabýval rovněž zákrokem hráče Petra Straky na protihráče Vojtěch Střondalu, za který vyfasoval ve stejném utkání trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Sekání. V tomto případě dospěl k závěru, že hráč po předchozích vzájemných konfliktech dvakrát cíleně sekl protihráče holí mezi nohy.

Předseda disciplinární komise ELH se ztotožnil s kvalifikací přestupku rozhodčími a hráče Petra Straku (HC Škoda Plzeň) potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na jedno soutěžní utkání a finanční pokutou ve výši 10 procent základní měsíční odměny za sekání. Přihlédl přitom k tomu, že protihráč neutrpěl při zákroku zranění a utkání dokončil, stejně jako k přitěžující okolnosti, že hráč byl v lednu letošního roku disciplinárně trestán.

Ohodnoť článek

Foto Roman Turovský

Štítky HC Škoda Plzeň, extraliga, utkání, Kometa Brno, trest, disciplinární komise, HC Kometa Brno, Extraliga ledního hokeje, Petr Straka, Viktor Ujčík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva hráče HC Škoda Plzeň potrestala disciplinární komise za drsné zákroky v utkání proti Brnu  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.