Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Plzeň si spravila chuť po výprasku od Sparty, Dynamo přehrála o tři branky

Na domácím hřišti přivítali indiáni tentokrát Dynamo Pardubice. Po posledním zápase, kdy Plzeň podlehla Spartě 0:4, si chtěli svěřenci Ladislava Čiháka spravit chuť. Do utkání nastupovala Plzeň s desetibodovým náskokem nad Jihočechy. Zápas to byl akční s mnoha šancemi na obou stranách. Domácí ale nezaváhali a soupeři uštědřili porážku 3:0

Podruhé v sezóně dorazil na do Plzně tým Dynama. Pardubice v nedávné době posílily své řady. Dorazil například ruský brankář Konstantin Barulin, běloruský útočník Andrei Kostitsyn a nově také český útočník Tomáš Zohorna.

 „Do Pardubic přišel nový majitel, který chce Dynamo posunout na vyšší příčky – je proto logické, že posilují. My se na ně musíme nachystat, samozřejmě to bude hodně o nás. Co jim dovolíme a nedovolíme, já se chci vždycky koukat hlavně na náš výkon,“ řekl před zápasem trenér Ladislav Čihák.

Hned ze začátku utkání prověřovali hosté ostražitost plzeňského gólmana. Ten jim však radost neudělal a vše vykryl. Už ve 2. minutě zápasu si puk uzmul pro sebe Jan Eberle a naprosto přesně zamířil pod horní tyč supeřovo branky. Úvodní dvacetiminutovka přinesla rychlý hokej, žádná další branka už ale nepadla.

Druhé dějství přineslo opět řadu šancí, nejlépe ji využil domácí Luboš Rob, který poslal indiány do dvougólového vedení. Hosté sice zaznamenali několik šancí, kontaktní branku ale vyhlíželi marně. Třetí třetina přinesla několik přesilových her na obou stranách. Poslední minuty se nesly ve velkém tlaku ze stran hostí, kteří testovali schopnosti domácí gólmana, ten však byl naprosto neprůstřelný. Poslední naději vzal hostům obránce David Kvasnička a zvýšil škóre na konečných 3:0. 

„Dneska si myslím, že jsme hráli slušně. Do zápasu jsme dobře vstoupili, samozřejmě brzký gól týmu hodně pomohl. K utkání jsme přistoupili jak jsme měli, hodně jsme toužili napravit nepovedené utkání na Spartě. Od první minuty jsme si šli za třemi body, což myslím bylo i vidět. Pomohli jsme si i přesilovou hrou, troufnu si říct, že jsme dnes byli lepší než Pardubice,“ hodnotí dnešní duel Jan Eberle.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Roman Turovský

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Dynamo Pardubice, FC Viktoria Plzeň, HC Dynamo Pardubice, AC Sparta Praha, Ladislav Čihák, FK Pardubice, Jan Eberle, Andrej Kosticyn, Konstantin Barulin, Tomáš Zohorna, Luboš Rob

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň si spravila chuť po výprasku od Sparty, Dynamo přehrála o tři branky  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.